Alakuló ülés Érkörtvélyesen

Alakuló ülés Érkörtvélyesen
Csütörtök délelőtt megalakult a Helyi Tanács Érkörtvélyesen. Minden gördülékenyen zajlott, az alpolgármester megválasztása szóba sem került.

Csütörtök délelőtt 10 órától tartották meg Érkörtvélyesen az önkormányzat alakuló ülését. A hiánytalanul megjelent tanácsosokat (6 RMDSZ-es, 4 PSD-s és 3 PNL-s) és Nagy István (RMDSZ) újraválasztott polgármestert Delorean Gyula alprefektus köszöntötte, ugyanő olvasta fel Claudiu Adrian Pop prefektus határozatát az alakuló ülésről, később a bírósági döntést a polgármester kinevezését a választások eredményeként. Közben megválasztották négy évre a mandátumigazoló bizottságot, a tanácsosok letették az esküt – a PSD soraiban két változás történt a korábbi listához képest, de ennek formaságait is megoldották a gyűlésig.

Három szakbizottság

Letette hivatali esküjét Nagy István polgármester is, majd döntöttek arról, hogy a következő három hónapban Erdei Tibor tanácsos lesz majd az ülésvezető. Az elmúlt mandátumban 3 szakbizottsággal működött a képviselő-testület, a továbbiakban is megmaradnak ennél, ezek tagjairól is egyhangúan határoztak. Alpolgármester megválasztásáról szó sem esett a gyűlésen, senki részéről. Az alig több, mint félórás gyűlés végén Delorean Gyula gratulált a tisztségviselőknek, figyelmeztetve: felejtsék el a kampányt, annak minden mellékzöngéjével együtt és esküjükhöz híven együtt dolgozzanak a községért. Nagy István polgármesternek türelmet és erős idegzetet kívánt a kitartás mellé.

Rencz Csaba