Alakuló finn kapcsolat

A nagyváradi polgármesteri hivatalban zajlott a megbeszélés
A nagyváradi polgármesteri hivatalban zajlott a megbeszélés
A finn nagykövettel tárgyalt a helyi turizmus támogatásának lehetőségeiről szerdán Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere.

A nagyváradi polgármesteri hivatalban fogadta szerdán Ilie Bolojan Finnország romániai nagykövetét, Paivi Pohjanheimo asszonyt, akivel Nagyvárad és környéke turisztikai potenciáljáról tárgyaltak. A találkozón jelen volt Mihai Jurca, a Nagyváradi Turizmust Népszerűsítő Egyesület elnöke is. A polgármesteri hivatal közleményéből kiderül, hogy a nagykövet asszony a Turizmust Népszerűsítő Egyesület és a President Hotel meghívására látogatott Nagyváradra, hogy felmérje a helyi turisztikai kínálatot, hogy azt követően finn állampolgároknak szóló ún. turisztikai csomagok összeállításában segédkezzen.

Hévíz turizmus

A polgármesterrel való megbeszélésen a nagykövet asszony kifejezte óhaját, hogy együttműködjön a nagyváradi önkormányzattal ezeknek a csomagoknak a kialakításában, ugyanakkor támogatásáról biztosította azokat a finnországi utazási irodákat, amelyek Nagyváradot és környékét is belefoglalják kínálatukba. A nagykövet véleménye szerint Nagyvárad és Szentmárton község egyesítése jó ötlet a hévíz turizmus fejlesztése szempontjából, mert ez az a szegmense a turizmusnak, ami a legnagyobb érdeklődésre tarthat számot a finn turisták körében. A nagykövet asszony tegnap ellátogatott néhány váradi műemlékhez, majd elutazott, de a finnországi utazási irodák és újságírók április 3-ig maradnak Romániában, ezalatt az idő alatt Románia és Bihar megye több nevezetességét is meglátogatják.

Mihai Jurca a találkozó után kijelentette: meggyőződése az, hogy a finnországi turisták a jövőben el fognak látogatni Nagyváradra, és ebben az sem jelent majd akadályt, hogy nincs közvetlen repülőgép járat Várad és Finnország között.