Alakul a tanácsosi lista

Alakul a tanácsosi lista
Az érmihályfalvi RMDSZ-szervezet lapunk által is meghirdette: várja azok jelentkezését, akik polgármesteri, tanácsosi jelöltséget vállalnának a közelgő helyhatósági választáson.

A hétfőn este tartott választmányi gyűlésre várták az érdeklődőket, ahol azonban nem jelentek meg “új arcok”, azok sorából sem, akik gyakran élnek a kritika lehetőségével. A névsorolvasás során kiderült, hogy kik azok, akik a szervezet jelenlegi tanácsosai közül vállalják az újabb jelölést, ők: Boros József, ifj.Bánházi Miklós, Chis Gheorghe, Csengeri Csongor, ifj.Horváth Sándor, Karsai Attila (alpolgármester), Kovács Attila, Krizsán Csaba és Marján Sándor. A határidő ellenére többen még egy hét gondolkodási időt kértek és kaptak. Csatlakoznak a listához: Balázs József Attila, Boda Brigitta, Csűri József, Gábor Éva, ifj.Torda Imre, dr.Turucz Mária (megyei tanácsos).

“Befutó” helyek

A polgármesteri tisztségre csak Nyakó József jelölteti magát (újra). A választmány szoros szavazáson azt is eldöntötte, hogy a választási listán “befutónak” számító helyet biztosít a helyi ifjúsági (ÉRMISZ) illetve nőszervezetnek (a 10. illetve a 8. helyet), jelöltjeikről ők maguk döntenek. A következő hétfői gyűlésen adnak tehát választ jelöltségüket illetően a gondolkodási időt kérők, de még további jelentkezőket is várnak. Arról is határoznak majd, hogy tartanak-e előválasztást és ha igen, azt mikor és milyen formában bonyolítják le.

Rencz Csaba

Címkék: ,