Alagúton át próbáltak szökni a romániai rabok

Alagúton át próbáltak szökni a romániai rabok
Hanyagság miatt a Focsani (Foksány) város börtönének tíz alkalmazottja ellen indul hétfőn belső kivizsgálás, egy szökési kísérlet miatt.

A fogházban a napokban fedezték fel, hogy hat fogvatartott egy kilenc méteres alagutat ásott, amelyen keresztül szökni szerettek volna. Mint kiderült, az ásáshoz december 23-án láttak hozzá, és mindössze egy napra volt szükségük, hogy a börtön falán kívül érjenek a szabadba.

A fogvatartottak kihasználták azt, hogy az ünnep alatt ritkábbak és felületesek az ellenőrzések. Az ásáshoz az ágyakból kiszerelt vasdarabokat használták. A kivájt földet matracukban és a hazulról kapott csomagok elraktározására használt zsákocskákban, az ágyuk alatt helyezték el.

A szökést január hetedikére tervezték, ám azt az őrség egy nappal korábban meghiúsította, amikor alig több mint egy méternyi alagutat kellett volna még ásniuk. Az őröknek feltűnt ugyanis, hogy az elítéltek ágya alatt túl sok a hazulról kapott csomag, ugyanakkor egyiküket nem találták a cellában, mivel éppen az alagútban dolgozott.