ERDON Országos hírek

2008.02.27. 18:49

Intézkedések a lakosság jobb kiszolgálására

<p>A lakosságot és a gazdasági egységeket kiszolgáló közszolgálati irodák működésében tapasztalt hiányosságok kiküszöbölésére az alábbi határozatokat hozta kormány, ami bizonyos iratok, dokumentumok kiállításának határidejét illeti.</p>

Útlevél sürgősségi esetben – 2 óra; útlevél normál esetben – legtöbb 7 nap; pénzügyi hitelességi igazolás (cazier fiscal) – helyben; dokumentumok hitelesítése – 2 óra; autóvezetői jogosítvány – 2 óra (Bukarestben 24 óra); forgalombairatási bizonylat – 2 óra (Bukarestben 24 óra); erkölcsi bizonyítvány (cazier judiciar) – helyben (kivéve Bukarest és Ilfov megye, és abban az esetben, ha a kérlemező az illető megyében született és annak lakosa, továbbá ha büntetlen előéletű). A határidők mellett egyéb intézkedésekről is döntöttek: minden olyan iroda egy helyre költöztetése, amit fel kell keresnie a kérelmezőnek a dokumentum kiváltásához; a kérelmezőknek fenntartott helyiségek modernizálása; a félfogadási program idejének és az ügyintézők számának növelése. Az előírt feltételek betartásának rendszeres elenőrzése minden megyében a kormánybiztosi hivatal feladata. A lakosság informálására minden hivatalban útmutatókat függesztenek ki március folyamám, ezeken szerepelnie kell a félfogadási időnek, a dokumentumok kérvényezéséhez szükséges iratok listájának és a kiadásra megszabott határidőnek, továbbá annak a telefonszámnak, melyen észrevételeket lehet bejelenteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!