Napi adatok

2020.10.06. 12:18

Összesen 3800 esetet regisztráltak Bihar megyében

Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint október 6-án, reggel fél 9-kor Bihar megyében 219 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, ez 15-tal kevesebb mint az előző napon. Bihar megyében eddig 2943-an gyógyultak ki a betegségből, ez kettővel több mint az előző napon. Összesen 3800 koronavírusos esetet igazoltak megyénkben.

Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) keddi közleménye szerint országszerte 518 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a tesztje, ebből Bihar megyében 11-nek. A GCS közleménye szerint országos szinten 2121 új esetet regisztráltak, ebből Bihar megyében 48-at. Kedden 71 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, 44 férfi és 29 nő hunyt el, őket a Fehér, Arad, Argeș, Bákó, Brăila, Buzău, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hargita, Hunyad, Iași, Mehedinți, Maros, Neamț, Prahova, Szeben, Szucsáva, Temes, Tulcea, Vaslui, Vrancea és Ilfov megyei, valamint bukaresti kórházakban kezelték.

Dumitru Țiplea prefektus vezetésével október 5., reggel 8 óra és október 6., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 742 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 452 otthoni elkülönítésben lévőt. Továbbá 35 kereskedelmi egységekben is ellenőriztek és 82 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezek során 53 szabálysértésbe ütköztek, 45-en csupán figyelmeztetést kaptak,nyolcan pedig pénzbüntetést, összesen 4000 lej értékben. Az ellenőrzéseket 231 rendőr és 18 csendőr végezte, ezenkívül 23 csendőr őrködött a karanténközpontoknál. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 14 katonai tűzoltó vett részt a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában.

A Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a pozitív koronavírus teszttel rendelkező személyek értesítsék azokat, akikkel közvetlen, fizikai kontaktusba léptek, valamint maradjanak otthoni elkülönítésben vagy karanténban. Továbbá arra kérik a tesztet igénylő személyeket, hogy az eredményről telefonon érdeklődjenek, hogy amennyiben pozitív az eredmény, ne fertőzzenek meg másokat útközben. Tartsák be továbbra is a már sokat ismételt higiéniai szabályokat, halasszák el a különböző rendezvényeket, és korlátozzák a mégis megtartott eseményeken a részvételi számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában