Akvapark: a kivitelező nem felelős

Az idei nyár talán legvitatottabb ügye Nagyváradon az, hogy eddig nem nyitották meg a nagyközönség előtt az akvaparkot
Az idei nyár talán legvitatottabb ügye Nagyváradon az, hogy eddig nem nyitották meg a nagyközönség előtt az akvaparkot
A Kész Építő és Szerelő cég nem felelős a nagyváradi akvapark megnyitásának elhúzódásáért, reagált a cég a Bihari Napló megkeresésére.

Az idei nyár talán legvitatottabb ügye Nagyváradon az, hogy mindmostanáig nem nyitották meg a nagyközönség előtt a már hónapok óta elkészült akvaparkot. Az üzemeltető Nagyváradi Közterület-fenntartó (ADP) szerint többek között azért nem nyílt még meg a létesítmény, mert vannak bizonyos tételek – például háromszáz napernyő –, amelyeket nem vett át. Megkeresésünkre válaszolva a Kész Építő és Szerelő ZRT. ezzel kapcsolatban a következő választ adta: „A Kész a kiírásnak megfelelő napernyőket szállította 2015 december közepén. Ezek minőségére vonatkozó észrevételezést a múlt hónapban kaptunk. Pontosabban az önkormányzat tolmácsolta az üzemeltető panaszát. Habár a termék a kiírásnak megfelel, a termék minősége valóban vitatható. Cégünk ezeket a termékeket ki fogja cserélni.”

Szintén a Közterület-fenntartótól származó információk szerint javítási munkálatokat kell végezni az akvaparknál. A Bihari Napló kérdésére válaszolva a kivitelező ennek kapcsán jelezte, hogy garanciális munkálatokról van szó, és a vállalat megítélése szerint a Kész céget semmiféle felelősség nem terheli abban, hogy még mindig nem nyílt meg az akvapark. Mint válaszukban fogalmaznak: „Az elmúlt hónapokban a beüzemelés során felmerültek garanciális gondok. Kizárólagosan garanciális gondok. Egy ekkora «üzem» indításakor ilyen jellegű gondok elkerülhetetlenek és valamilyen szinten természetesek. Ezeket az észrevételeket, amint megkaptuk, folyamatosan javítottuk. A felszólítások nagy része a gépek finom beállítását igényelte, amelyeket a beüzemelés után állt módunkban elvégezni. Egy megsérült szigetelés kapcsán szükség volt az öltöző mennyezet festésének a javítására is. A szigetelés javításával ezt a gondot elhárítottuk. A továbbiakban szükségesnek tartjuk kiemelni, hogy ezen javítások semmilyen szinten nem késleltették a fürdőpark megnyitását. Erre a kérdésre a felelőst máshol kell keresni.”

Pap István

Címkék: ,