ERDON Helyi hírek

2017.01.15. 16:17

The Posticum Jazz 10 – a Posticum jazz koncertsorozata

„Az élet a nagyon hasonlít a jazzre… akkor a legjobb, amikor improvizálsz.” (George Gershwin) A The Posticum Jazz 10 nevű sorozat 2017. május 21-ig tíz koncertet kínál a jazzkedvelőknek.

„Az élet a nagyon hasonlít a jazzre… akkor a legjobb, amikor improvizálsz.” (George Gershwin) A The Posticum Jazz 10 nevű sorozat 2017. május 21-ig tíz koncertet kínál a jazzkedvelőknek.

Tíz zenész, tíz koncert, négy év, négy elem… Föld, víz, tűz, levegő… A Posticum 2017-ben új névvel, előadókkal, stílussal és filozófiával indítja útjára jazz koncertsorozatát, amellyel neve szétválaszthatatlanul összefonódott az utóbbi években Nagyváradon. A Posticum a 2017. évet a Földnek szenteli. A január 21-én kezdődő jazz koncertsorozat ezen esztendőben a „föld hangjait” szeretné megszólaltatni.

A zene nyelvén

A Posticum hagyományaihoz híven 2017-ben is új jazz koncertsorozattal jelentkezik, amely január 21-én este 18,00 órától startol a Juhász Gábor Trióval a színpadon. A koncertsorozat újdonsága nemcsak a meghívott művészekben rejlik, hanem annak filozófiájában is. A Posticum következő négy évét a négy antik elem motívumaira építi. Az őselemek, mint az emberi egzisztenciát meghatározó, annak mélyén munkáló erők szimbólumai az örök emberit helyezik előtérbe, felülemelkedve mindazon, ami elválaszt bennünket egymástól.

A 2017. évet a Posticum töprengéseiben, programjaiban, és vendéglátásában a Földnek szenteli. Az idei jazz sorozat is „A Föld hangjai” mottót viseli. Az előadóművészek saját Földdel kapcsolatos gondolataikat és tapasztalataikat zenei frázisokba öntve fogják megszólaltatni.

Tíz koncert

A The Posticum Jazz 10 nevű sorozat 2017. május 21-ig tíz koncertet kínál a jazzkedvelőknek. Az előadók maguk által választott zenésztársakkal fognak fellépni. Meghívottjaink a fellépés sorrendjében: Juhász Gábor Trio, Kovács Linda és meghívottjai, Ágoston Béla (Rubik Ernő Zoltánnal és Bágyi Balázzsal), Baló István (Pozsár Mátéval és Ajtai Péterrel), Dresch Mihály, Trio Squelini (Szőke Szabolcs, Váczi Dániel, Szalai Péter) & Rohmann Ditta, Grencsó István (Dukay Barnabással), Dés András Trio, Mizsei Zoltán és meghívottjai, Papa Jazz

Az egyes koncertekkel kapcsolatos részletek és az egész program elérhető a Posticum honlapján és Facebook felületén. A sorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Cseh Tamás Program keretében valósul meg.

Szeretettel várunk mindenkit a Posticumba, koncertjeinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!