Akiknek jól tejel Hollywood

Akiknek jól tejel Hollywood
Johnny Depp keres a legjobban a színészek és Nicole Kidman a színésznők között a hollywoodi álomgyárban. A Forbes rangsorolta őket.

Az elmúlt egy év bevételi adatai alapján az amerikai Forbes magazin sorolta be a filmcsillagokat. A szerdán közzétett összefoglaló a 35 éven felüli sztárok keresetét vette figyelembe, de a jelentésből kiderül, hogy a “legek” korra való tekintet nélkül tartják a csúcsot. A lista éllovasai, Brad Pitt, George Clooney vagy Nicole Kidman mind betöltötték már a negyvenet, mégsem érhet a nyomukba egy divatos sztárocska – még a közkedvelt Scarlett Johansson és Keira Knightley – sem az ifjú korosztályból. A 44 éves Deppről öt éve senki sem gondolta volna, hogy Hollywood legjobban fizetett színésze lesz. Az Ed Wood és a Csokoládé különcnek tartott sztárja A Karib-tenger kalózai-trilógia Sparrow kapitányával aratott akkora sikert, hogy 2006 júliusától 2007 júliusáig 92 millió dollárt söpört be.

A továbbiak

A karizmatikus kalózt az 51 éves Tom Hanks követi a listán 74 millió dollárral , majd a 41 éves Ben Stiller következik 38 millióval , a 43 éves Brad Pitt 35 millióval , a 45 esztendős Tom Cruise és a 39 éves Will Smith 31 millióval , valamint a 41 éves Adam Sandler 30 millióval. George Clooney kilencedik a listán, a 46 éves színész-rendező munkáiból 25 milliót  szedett össze az utóbbi egy évben. A negyedik ikszbe lépett Kidman 28 millió dolláros  jövedelme kimagaslik a női mezőnyből. A filmenkénti 15 millió dolláros honoráriumot elért ausztrál színésznő a magazin bevételi toplistáján a nyolcadik helyre került. A színésznők sorában Jennifer Aniston és Cate Blanchett járnak a nyomában 14 és 13 milliós  keresettel. A 43 éves Sandra Bullock 10 millió dollárt , az Oscar-díjas Julia Roberts (aki októberben töltötte be a negyvenet) 9 milliót  könyvelhetett el az elmúlt szezonban.