Aki jobban játszik, nyer

Aki jobban játszik, nyer
Mint a román (1986–90 és 2000) és a magyar válogatott (1992–93) egykori szövetségi kapitánya, a legilletékesebb szakembert, Jenei Imrét kérdeztük telefonon: milyen eredményre tippel, és milyen játékra számít a magyar–román labdarúgó vb-selejtezőn?

„Soha nem szoktam tippelni, ezért most sem teszem, a véleményem viszont az, hogy a jó eredményhez jó játék kell, s amelyik csapat pénteken jobban játszik, az nyerni is fog” – fejtegette Jenei, aki elmondta, hogy a mérkőzést nem a helyszínen, hanem a tévéképernyő előtt tekinti majd meg, mivel „szeretném a visszajátszásokat látni, s ezáltal elemezni is a látottakat”.

Nem kizárt

„Nagyon nehéz mérkőzés vár a generációváltáson átesett két csapatra, ráadásul kénytelenek szurkolók hiányában játszani, ami legalább olyan, mint a színészek számára, akiknek üres nézőtér előtt kell fellépniük. A személyes véleményem az, hogy a stadionok környékén egyre inkább elszakadnak a civilizációtól, barbár módra kiabálnak, verekednek a szurkolóknak nem nevezhető egyének, s ennek mindig a játékosok isszák meg a levét, akik a pályán teszik a dolgukat, végül mégis ők bűnhődnek” – nyilatkozta Imi bácsi. Arra a kérdésre, hogy a nagyváradi születésű Keserü játéklehetőséget kaphat-e, Jenei röviden csak ennyit mondott: „minden azon a taktikán múlik, amelyet Piţurcă Budapesten alkalmaz majd, így nem kizárt, hogy Claudiu belefér a kapitány elképzeléseibe…”

 

Címkék: , ,