Aki hallja, adja át!

Aki hallja, adja át!
Csíkszereda – Harmincadik születésnapját ünnepli szeptember végén az erdélyi táncház. Ezzel kapcsolatos felhívást juttattak el szerkesztőségünkbe a táncháztalálkozó szervezői.

Erdélyi táncházasok, valamennyien, bárhol éltek is a nagyvilágban! Az erdélyi táncház 30. születésnapját  ünnepeljük 2007. szeptember 29-én Csíkszeredában, a régi Kalákák mintájára. Szeretnénk, ha mindenki, aki 1977 és 2007 között táncházat
szervezett-alapított, táncot-éneket tanított, muzsikált, táncolt, vagy csak egyszerűen táncházközeli volt, ott lenne Csíkszeredában ezen az ünnepen.

Segítség régiektől-újaktól

Valahány erdélyi táncházmuzsikus él itthon vagy külföldön (több mint 120 zenészünk van) mindüket szeretettel várjuk. Táncházas és táncház közeli képzőművészeket, fotósokat kértünk fel egy közös kiállításra. Kézműveseink mutatkoznak be.

Táncházas lelkészeket szólítottunk meg és ünnepelni várjuk őket Csíkszeredába. Feltérképeztük azokat a városokat, településeket, ahol táncház volt/van/lehetett az idők folyamán. Segítséget kértünk régiektől-újaktól. Mindenki, akit megszólítottunk ezügyben, első szóra, szeretettel és igaz lélekkel segített abban, hogy lehetőleg valamennyietekhez elérjen hívó szavunk. Mára közel száz önkéntes táncházas állt az szervezők mellé Erdélyben. És azon túl, Szegedtől Budapestig, Kaliforniától Philadelphiáig.

Levelező lista

Aki teheti, iratkozzon fel a levelező listánkra, úgy,

hogy küld egy levelet az alábbi címre
erdelyitanchaz30-subscribe@yahoogroups.com
és a tárgy (subject) rovatba azt írja be, hogy „subscribe”. Utána kap egy levelet a yahoogroups- tól, majd annyit kell tenni csupán, hogy Reply-al válaszol és azzal a levelező lista tagja.

Táncházasnak lenni életforma

A táncház születésnap csak ürügy a  találkozásra. A táncház az a hely, ahol muzsikálnak. Ahol táncolni, énekelni, beszélgetni lehet. De táncházasnak lenni valójában életforma. Mert a táncház az a hely, ahol megölelnek… Máig közel 2000 erdélyi táncházast írtunk össze. Szinte lehetetlen, hogy mindenkit megtaláljunk. Mégis bízunk benne, hogy sikerül.
Mert bennetek bízunk. Valamennyietek segítségében.

Panek Kati (0040-740-201148)

panekkati@yahoo.com

Szervezők:

András Mihály – Hargita Székely Nemzeti Együttes (office@hargitatanc.ro)
Deák Gyula – Romániai Magyar Néptánc Egyesület (
office@neptanc.ro)