Akcióban a rendőrök

Bihar megye – A Bihar megyei közlekedésrendészeten kedden 28 koccanásos balesetet regisztráltak, ellenőrző akciójuk során a rendőrök 282 szabálysértést lepleztek le, bevontak felfüggesztés céljából 7 jogosítványt.

A megbírságoltak között 19 tilosban átkelő gyalogos, egy ittas vezető, 33 biztonsági övet nem viselő volt többek között. Az ittas vezető a váradi 44 éves B. V. I. volt, a váradi Cantemir utcában állították meg, s 0,11 mg/l-es alkoholszintet mértek a leheletében.  A 22 éves nagyváradi G. S. E. a szerdára virradó éjszakán fél három tájban akadt fenn a közúti rutinellenőrzésen, kiderült, hogy bár jogosítványát felfüggesztették korábban, ez nem akadályozta meg a vezetésben. Eljárás indult ellene.

A váradi bűnügyi rendőrség körözött személyekkel foglalkozó irodájának munkatársai sem tétlenkedtek. Az apátkeresztúri 32 éves R. M.-et lakásbetörések miatt 3 év és 4 hónapi szabadságvesztésre ítélték, de ő nem jelentkezett a Fegyházban, hogy letöltse a büntetését. Országos körözés alapján a rendőrök kísérték be oda.