Akár veszélyes is lehet

Hétfőtől lépett érvénybe az Országos Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnek az a rendelete, mely szerint, a kereskedelmi forgalomban lévő játékok csomagolásán kötelező módon fel kell tüntetni a játékszer esetleges egészségkárosító hatásait (különös tekintettel a mágneses játékokra) valamint azt, hogy hány éves kortól ajánlott.

A tájékoztató leírás alapján, a szülők egyszerűbben kiválaszthatják a gyermek korának megfelelő játékokat, így elkerülhető, hogy túl kicsi gyermek lenyelje, belélegezze a kisebb részeket.
A rendelet alapján, a csomagoláson román nyelven fel kell tüntetni azt is, hogy a játék tartalmaz–e mágneses alkatrészeket, melyeknek a szervezetbe jutásukkor súlyos egészségkárosító hatásai lehetnek. A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség azt tanácsolja a szülőknek, hogy minden esetben figyelmesen olvassák el a tájékoztatót.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .