Akár hét évet is kaphat a gázoló

Akár hét évet is kaphat a gázoló
Szatmárnémeti – A rendőrség hivatalos álláspontja szerint, szerdán délután negyed négykor történt az a baleset, mely során a 19 éves C.C. Cosmin Magyaroszágon bejegyzett BMW típusú gépkocsijával elgázolt a járdán szabályosan közlekedő két kiskorút. 

A gázolás következtében az egyik kiskorú a helyszínen életét vesztette, a másik pedig megúszta könnyebb sérülésekkel. A rendőrség megállapította, hogy a baleset gyorshajtás miatt következett be, továbbá azt, hogy a söfőr nem volt alkohol befolyása alatt a baleset pillanatában.

A fiatalt azonnal őrizetbe vették, 29 napra előzetes letartóztatásba helyezték. A hatóság gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával folytat eljárást az ügyben. A fiút akár hét év szabadságvesztésre is ítélhetik.

_____________________________________________

(11.04.2008 09:55 órakor frissítve)

A szerdai tragikus balesetben meghalt kislány testvérét második napja ápolják a Megyei Sürgősségi Kórház gyermeksebészeti osztályán. Medencéjén és bal lábán szenvedett zúzódásokat.

„A röntgenfelvételeken nem látszik törés, így várhatóan néhány napon belül kiengedik a kórházból. A pénteki nap folyamán egy ekográfiás vizsgálat vár még a kislányra, de kezelőorvosa elégedett a javulással.” – tudtuk meg Rodica Lohantól, a Megyei Sürgősségi Kórház sajtószóvivőjétől.

A tragédia során elhunyt kislány IV. osztályos diákként tanult a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban. A negyedik osztály tanítónőjét, Doloczki Mártát, és az osztálytársakat — úgyanúgy, mint az iskola közösségét és sokakat a városban — megrendítette az eset. A diákok hiányzó osztálytársuk padjára virágokat helyeztek és gyertyát gyújtottak. Csütörtökön számukra nem volt tanítás, csak beszélgettek tanítónőjükkel és rajzokat készítettek osztálytársukról. Péntek délelőtt, mielőtt elindultak volna a temetésre, meghallgatták elhunyt osztálytársuk kedvenc CD–jét és ismét beszélgettek.

_____________________________________________

(10.04.2008 09:08 órakor frissítve)

A Megyei Sürgősségi Kórház sajtószóvivőjétől, Rodica Lohantól tudtuk meg, hogy a szerda délutáni balesetben halálra gázolt kislány testvérét a sürgősségi osztályról még aznap a kórház gyermeksebészeti osztályára szállították.

A diagnózis többszörös zúzódás a medencéjén és a bal lábán. „A sürgősségi beavatkozások mellett, amit tegnap elvégeztek, ma további kezelésekre lesz szüksége a kislánynak” – nyilatkozta a sajtószóvivő.

Nyilatkozott a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség sajtószóvivője:

„A nagy sebesség következtében a sofőr elvesztette uralmát a gépjármű felett, és ez okozta a balesetet.” – nyilatkozta Rodica Slatean, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség sajtószóvivője.

_____________________________________________

(09.04.2008 15:45 órakor frissítve)

Szatmárnémetiben szerda délután négy óra körül a Sighisoarei utcában két gyermeket gázolt el egy BMW típusú személygépkocsi.

Az egyikük a helyszínen meghalt, a másik gyermeket a mentőszolgálat szállította be a Megyei Sürgősségi Kórházba. A BMW sofőrje egy fiatalember, akinek vallomásában az szerepel, hogy az utcában egy szekeret próbált megelőzni, mivel azonban az utca szűk, letért az úttestről, és akkora ütötte el a gyerekeket. Szemtanúk állítása szerint azonban nem volt a baleset pillanatában szekér az utcában.

A sofőr a Doamna Stanca Főgimnázium 19 éves tanulója, C. C. Cosmin, akinek a rendőrségtől kapott információink szerint mindössze néhány hete van gépjárművezetői jogosítványa. A baleset pillanatában közel 100 km/órás sebességgel vezetett lakott területen belül. Nem hivatalos információk szerint a halálra gázolt gyermek testvére könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Tekintettel a tragédiára
  •  

    Címkék: , , ,