Akár 24 forduló eltíltást is kaphat Ganea

Akár 24 forduló eltíltást is kaphat Ganea
A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) Fegyelmi Szabályzata szerint 16 és 24 forduló közötti eltiltást kaphat Ionel Ganea, a Temesvári Stiinta játékosa, mivel vasárnap este ököllelt oldalba ütötte Dorin Mudura partjelzőt.

A partjelző a Rapid elleni mérkőzésen egy szabálytalanságra hívta fel a középbíró figyelmét. Ezért támadt neki Ganea. Tettéért a csatár priso lapot kapott, azonban a FRF szakbizotsága szerdán dönt majd, hány forduló eltiltást kap majd Ganea.

Abban az esetben, ha a bizottság elnéző lesz és csak azt veszi figyelemben, hogy a játékos rátámadt a bíróra, és nem veszi figyelembe az ütést is, akkor 6–12 forduló eltíltással megúszhatja Ganea. Azonban a felvételeken látszik, Ganea jól célzott jobbhorgost mért a partjelző veséjére.

A mérkőzés után egyébként Ganea azt állította, végig a találkozó idején „vadásztak rá” a bírók. „Sajnálom az esetet. De bosszantó, hogy a Szövetség nem tud a román futball szinvonalára emelkedni, semmibe veszi munkánkat. Ezeknek a fiatal bíróknak kellene venni egy–egy videokazettát, hogy lássák milyen futballt játszanak Angliába. Itt nem kézilabdát vagy kosárlabdát játszunk” – mondta Ganea.

„Nem lett volna szabad így cselekednie Ganeának” – fogalmazott röviden jr. Dusan Uhrin, a temesváriak edzője. A Rapid szakvezetője, Cristiano Bergodi azonban nem kivánta kommentálni Ganea esetét. A mérkőzéssel kapcsolatban azt mondta: „Nyerhettünk volna, a legénységemnek rengeteg helyzete volt.”


Kapcsolódó cikk:

  • Ganea megvadult