ERDON Helyi hírek

2008.11.26. 13:40

Szatmár megyében nincs krízishelyzet

<p>Szatmár megye - Novemberben csökkent a munkanélküliségi arány Szatmár megyében, a várható növekedésnek pedig nincs köze a pénzügyi válsághoz – állítja Doina Iura a Munkaerőfoglalkoztatási Ügynökség vezetője.</p>

A legfrissebb adatok szerint 651 munkanélküli van Szatmár megyében és 502 szabad munkahely. Ezt a Szatmár Megyei Munkaerőfoglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) vezetője, Doina Iura mondta a prefektura által rendezett Szociális párbeszéd bizottságának gyűlésén. Radu Bud kormánybiztos azért hívta össze az intézményvezetőket, hogy a sajtóban elterjesztett rémhírekre kapjon választ. Ugyanis a központi médiumokban is megjelentek arra vonatkozó hírek, miszerint Szatmár megyében, a pénzügyi válság miatt rohamosan nő a munkanélküliségi arány. „681 munkanélkülit regisztráltunk november elején, ezzel szemben a hónap végére ez a szám csökkent harminccal” – folytatta Iura, majd hozzátette: „Ez a szám nőni fog az év végéig. De ez általános jelenség, ugyanis sok a szezonális munka: építkezés, mezőgazdaság. Ezeken a területeken nincs téli tevékenység. Hogy mi történik majd 2009–ben, azt sajnos nem tudjuk megjósolni, de nem hiszem, hogy érzékenyen érintené majd Szatmár megyét a válság.”

Radu Bud elmondta, a rémhírek ellenére a napokban egy ismert svédországi cég képviselője kereste meg, és jelezte: mintegy 500 munkahelyet biztosító gyárat szeretne nyítni a megyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!