Ajándékosztás a kórházban

Ajándékosztás a kórházban
Nagyvárad – A Szent László gimnázium diákjai is csatlakoztak a Kórházmisszió által szervezett keddi karácsonyi ajándékosztáshoz, s az ősi egyházközség is ajándékokat adott a kórházban fekvő gyerekeknek.

A Kórházmisszió hatodik éve igyekszik elviselhetővé tenni a gyerekek számára a kórházban töltött időt, s három éve a Szent László római-katolikus középiskola diákjai is csatlakoztak az ünnepek előtti ajándékosztáshoz – tudtuk meg Nacsádiné Csuka Melinda kórházlelkésztől, a misszió vezetőjétől. Kedd délután mintegy 130 ajándékcsomagot osztottak ki a Gavril Curteanu Gyermekkórházba beutalt gyerekek között, gyakorlatilag mindenki kapott ajándékot.

Segítenek

A misszió vezetője kihangsúlyozta: sokkal kevesebbet tudnának tenni, ha nem segítené őket rendszeresen csomagokkal a Caritas Catolica, a ferences nővérek rendje, a CE-szövetség, illetve a belényes-újlaki református egyházközség holland támogatói csoportja. Ezúttal az ősi egyházközség is közreműködött az ajándékosztási akcióban.

A misszió egyébként rendszeresen szervez különféle foglalkozásokat a beutalt gyerekekkel: hatodik esztendeje tartanak csütörtökönként gyermekfoglalkozásokat a kórházban, ilyenkor együtt játszanak, festenek, színeznek a kis betegekkel, akik a foglalkozás végén elvihetik a játékokat és eszközöket. A kórházlelkész azt is kihangsúlyozta: nagy segíség számukra, hogy ápolók, asszisztensek, liftesek is segítenek nekik ilyenkor – nélkülük nem boldogulnának.

S bár az ajándékozás öröm az ajándékozó számára is, ilyenkor egy-egy pillanatra mégis elszomorodnak, amikor „régi, kedves, bérletes betegekre” gondolnak, akikkel tavaly még együtt örültek, s az idén már nincsenek közöttünk.

Neumann Andrea