AIDS-tudásukat tették próbára

AIDS-tudásukat tették próbára
Nagyvárad- Kedd délután a Bihar Megyei Tanfelügyelőség díszterme biztosított helyszínt a Bihar Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) által XI-XII. osztályos diákok számára szervezett versenynek.

Zoia Bitea, a Bihar Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) helyettes vezetője arról tájékoztatta az Erdély Online-t, hogy az AIDS elleni küzdelem december 1-jei világnapja alkalmával szervezett információs, nevelési és kommunikációs kampány keretében az általa képviselt intézmény közösen a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel „Támogasd, avatkozz be, adakozz, fogadd el!” címmel hirdetett versenyt XI-XII. osztályos diákok számára, melynek témái közt a HIV-vírussal és az AIDS-szel kapcsolatos tudnivalók szerepeltek.

Tizenegy csapat

Végül tizenegy Bihar megyei iskola jelentkezett a megmérettetésre: a nagyváradi Onisifor Ghibu Elméleti Líceum, az Emanuil Gojdu Főgimnázium, az Aurel Lazăr Elméleti Líceum, a Mihai Viteazul Műszaki Kollégium és a Transilvania Műszaki Kollégium, a margittai Octavian Goga Főgimnázium, a nagyszalontai Teodor Neş Főgimnázium, a vaskohsziklási Avram Iancu Főgimnázium, a révi 1. számű Műszaki Kollégium, az élesdi Alexandru Roman Műszaki Kollégium, valamint a tenkei Nicolae Jiga Elméleti Líceum. A fiatalok három fős csapatokat alkottak, és a vetélkedőnek az elmúlt napokban zajlott úgymond elméletibb felében irodalmi alkotásokat kellett írjanak, illetve plakátokat és szórólapokat készítettek. A keddi döntőben a gyakorlati tudásra fektettek hangsúlyt, a diákoknak teszteket kellett kitölteniük, majd egy esettanulmányt dolgoztak ki, és szerepjátékokat is eljátszottak. A győztesek iskolai fogyóeszközöket kaptak ajándékba.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: