Agyonverték a cellatársukat

Agyonverték a cellatársukat
Bihar megye – Ki a börtönben, ki a diszkóban, ki a falusi boltban verekedett. Az ügyészség vádat emelt, s hamarosan a bíróság előtt kell felelniük a tettükért az érintetteknek.

A Bihar megyei Törvényszék ítéletet hirdetett a héten két elítélt, S. T. és V. I. ügyében, akik ellen tavaly februárban emelt vádat a megyei ügyészség halált okozó testi sértés jogcímén: egyikük 12, a másikuk 8 évet kell a rácsok mögött töltsön ezért a tettéért. Az áldozat a szatmári börtönből a váradiba átköltöztetett, a két férfival egy cellába került P. S. volt, akire 23 év fogságot szabtak ki minősített emberölésért. S. T. és V. I. 2005 novemberében verték agyon.

Verekedtek

C. R. G. 23 éves orvostanhallgató, F. A. M. is egyetemista, a 20 éves K. Cs. T. pedig diák. A nagyváradi ügyészség által elkészített vádirat szerint verekedtek, és testi sértést követtek el tavaly februárban egy diószegi diszkóban, ahol utóbbi lemezlovas volt. Miután többet ittak a kelleténél, öszeszólakoztak és öszeverekedtek, valamennyien több nap alatt gyógyuló sebeket szereztek. A hájói 41 éves V. A. is verekedett, a helyi boltost verte össze annak üzletében egy sörösüveggel, s az 18 nap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett. V. A. hamarosan bíróság elé áll ezért. A váradi 50 éves B. L. I. 1,4 ezrelékes véralkoholszinttel vezetett autót tavaly február 26-án, nekiment egy parkoló járműnek. Ittas vezetésért emeltek ellene vádat.