Agresszív Mexikót várnak

Akt.:
Rendbe jött a sérülése Mesut Özilnek, így bevethető lesz a mexikóiak elleni meccsen
Rendbe jött a sérülése Mesut Özilnek, így bevethető lesz a mexikóiak elleni meccsen - © Fotó: AFP
Moszkva – Joachim Löw tisztában van az ellenfél értékeivel, azonban meglepetés lenne, ha nem a németek nyernének.

A címvédő Németország Mexikóval mérkőzik meg a világbajnokság F csoportját megnyitó találkozón; a moszkvai Luzsnyiki-stadionban rendezendő meccs vasárnap 17 órakor kezdődik.

Az összeállításról szombatig nem akarok dönteni. Joachim Löw

Mint ismert, nemrégiben Ausztria és Szaúd-Arábia ellen játszott Németország, a sógoroktól kikapott, a szaúdiakkal pedig szintén meggyűlt a baja, annak ellenére, hogy nyert. Joachim Löw szövetségi kapitány szerint ezeken a meccseken még nem volt érezhető a csapat dinamikája. „Ez egyelőre természetesen nem gond, hiszen a felkészülési találkozókon ez gyakran előfordul – nyilatkozta Löw a Bild.de-nek.

Igazi kihívás lesz

Mint a tréner elmondta, még több taktikai megbeszélés vár a csapatra ahhoz, hogy megfelelő felkészültséggel léphessenek pályára vasárnap. Löw tisztában van vele, hogy a mexikóiak nagyon agresszív játékot folytatnak elöl, ami igazi kihívás lesz számukra. Ennek ellenére a kapitány hisz a futballistáiban, és biztos benne, hogy a meccsig még lényegesen erősödni fognak.

Mesut Özil térdsérüléséről azt nyilatkozta az edző, bár korábban a játékos még nem volt biztos benne, hogy pályára tud lépni, az azt követő pihenéssel töltött pár nap nagyban hozzájárult gyógyulásához. Özilnek jelenleg nincs panasza a zúzódást illetően, és már ő is részt tudott venni az edzéseken. A csapat felállásáról Joachim Löw szombatig nem hoz döntést.

Hétfőn jön a másik meccs

Ami a mexikóiakat illeti, ­rossz hírt kaptak a napokban: az FC Porto hátvédje, Diego Reyes sérülés miatt kikerült a válogatott világbajnoki keretéből.

A 25 éves játékos már hosszú ideje térdsérüléssel bajlódik, s nem tudott pályára lépni a felkészülési meccseken sem. Juan Carlos Osorio szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy sérüléssel bajlódó futballistái közül azok, akik a június 9-i, Dánia elleni barátságos meccsen sem bevethetőek, kikerülnek a keretből. Ennek ellenére Reyes elutazott Oroszországba a csapattal, szerdán azonban kiderült, hogy biztosan nem épül fel időben. Helyére a mexikói Pachua középpályása, Erick Gutierrez érkezett.

A kvartett másik meccsét hétfőn 14 órától játsszák, Svédország Dél-Koreával találkozik.

– ÉKN –