Afrodiziákumok, amiket soha ne használj!

Afrodiziákumok, amiket soha ne használj!
Bár fontos a szex minősége, mégsem mindegy, mivel dobod fel! A következő növények serkentőként élnek a köztudatban, de halált is okozhatnak!

Az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) kilenc gyógynövényt sorol fel, amelyek fogyasztásával komoly egészségkárosodás – például veseelégtelenség vagy agyvérzés – léphet fel:

       chaparral

       fekete nadálytő

       gamandor

       jin bu huan

       lobélia

       magnólia

       csikófark (ma huang)

       stephania

       hohimbe 

Néhány úgynevezett afrodiziákum orvosi ellenőrzés nélkül veszélyt hordozhat magában. A kőrisbogár például akár halálos is lehet. Attól, hogy egy anyag nem mérgező, még lehet veszélyes: például allergiás reakciót válthat ki, vagy más anyagokkal vegyítve károsíthatja a szervezetet!

Veszélyes növényi afrodiziákumok

Csattanó maszlag

A hiedelmek szerint a csattanó maszlag a ma-huang narkotikus, mámorkeltő hatásához hasonlóan fokozza a nemi vágyat. Ezért az eufóriáért azonban nagy árat kell fizetni. A csattanó maszlag ugyanis halált okozhat. A növény angol neve (“jimson weed”) Jamestown városának elferdített névváltozata, ahol 1676-ban az első haláleseteket jelentették a növény elfogyasztását követően. A csattanó maszlag kábító és mérgező hatású. A tizenkilencedik században érzéstelenítőként és fájdalomcsillapítóként használták műtétek előtt. Mára kivonták a kereskedelmi forgalomból, és gyógynövény-készítményekben sem található meg. Ettől azonban még vannak olyan, feltehetően tévesen gondolkodó emberek, akik csattanó maszlagot szednek a természetben. Pedig már a leszedésétől is begyullad a szemhéj. 1994-ben tucatnál is több amerikai fiatalt kellett kórházban ápolni, miután csattanó maszlaggal kísérleteztek.

Kőrisbogár

Kerülj minden vágykeltő készítményt, amely kantaridint tartalmaz! A kantaridin a mediterrán vidékeken élő kőrisbogár porított maradványaiból készül. A bájitalokba kevert kőrisbogár a hiedelmek szerint stimulálja a péniszt és a vaginát. Igen erősen ingerli az ivarszervek nyálkahártyáját, sőt, hólyaghúzó hatású. Gyulladást okoz a húgyhólyagban és a húgycsőben. Férfiaknál fájdalmas és tartós erekciót okoz, a nőknél vérrel telíti a csiklót. További veszélye, hogy vese- és heregyulladást okozhat, a vizelést fájdalmasan csípő érzés kísérheti, hasi fájdalmak, émelygés és hasmenés léphetnek fel, ezen kívül erős vizelési ingert válthat ki. A kőrisbogarat az USA egészségügyi hatósága a legveszélyesebb mérgek közé sorolta. Már néhány milligramm vesekárosodást vagy veseelégtelenséget okozhat, 30 mg felett pedig halálos lehet. A kőrisbogár már több esetben vezetett halállal végződő kómához. Fogyasztása tehát veszélyes. 

Indiai kender

Az indiai kender (marihuana) kábítószer. Fogyasztását követően eleinte még élénkséget okoz, és fokozza a nemi vágyat, később azonban tompítja az érzékeket. Ma már bizonyított tény, hogy tartós fogyasztása átmeneti meddőséghez vezethet. A marihuána ugyanolyan módon csökkenti a férfi potenciát, mint az alkohol: csökkenti a férfi tesztoszteron hormon szintjét a szervezetben. A tesztoszteron mértékének csökkenése egyenesen arányos az elszívott marihuána mennyiségével. Amikor a tesztoszteronszint leesik, a szexuális vágy megcsappan. És mi a helyzet a nőkkel? A füvezés a nőkre is hasonlóan hat? Igen, hathat így is. Ugyanis nemcsak a férfiak termelnek tesztoszteront, hanem a nők is, ahogy a férfiak is termelnek kis mértékben női hormonokat. Nőknél a tesztoszteront a petefészek és a mellékvese termeli. Ha a nő tesztoszteronszintje leesik, lehet, hogy nehezebben éri el az orgazmust