AEP: Eddig 7253 román állampolgár regisztrált a www.votstrainatate.ro internetes felületen

AEP: Eddig 7253 román állampolgár regisztrált a www.votstrainatate.ro internetes felületen
© Stampila si buletin de vot, in municipiul Hunedoara, duminica, 9 decembrie 2012. 18.456 de sectii de votare organizate pentru alegerile parlamentare s-au deschis, duminica, la ora 7.00, fiind asteptati la urne aproximativ 18,2 milioane de cetateni cu drept de vot, care trebuie sa isi alega parlamentarii. REMUS SUCIU / MEDIAFAX FOTO
Az Állandó Választási Hatóság (AEP) hétfőn közölte, hogy eddig 7253 román állampolgár regisztrált a www.votstrainatate.ro felületen.

Az AEP közölte az AGERPRES hírügynökséggel, hogy növekedett a levélszavazást választók száma. Ez több szempontból is előnyös, hiszen egyszerű és biztonságos módon, otthonról lehet általa voksolni, megspórolva így az utazási költségeket, és elkerülve a szavazókörzeteknél várható torlódást. A hatóság ugyanakkor emlékeztet, hogy mindenki csak személyesen regisztrálhat a www.votstrainatate.ro honlapon, a más választópolgár személyes adatainak felhasználásával történő regisztrálás törvénybe ütközik.

Az AEP hangsúlyozza: a külföldön élő szavazópolgároknak a levélszavazást ajánlja, mert egyszerű, biztonságos, hatékony és korszerű módszer a határokon kívül élő állampolgárok szavazati jogának gyakorlására.

 

www.agerpres.ro