Adventre készülve

Adventre készülve
Szatmárnémeti – A szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet adventi evangelizációs istentiszteletekre várja az érdeklődőket.

A szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet adventi evangelizációs istentiszteletekre várja az érdeklődőket. Az idei evangelizációs alkalmak mottójául a Thesszalonikabeliekhez írt 1. levél 1 része 10 versét választották a szervezők: „… és várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragjától.” Életünben vannak jeles események, melyek előkészítésére nagy gondot fordítunk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy azon az alkalmon nagyon jól érezzük magunkat, és meghívottaink is. Mindezeknél fontosabb az élő Istennel való találkozásra felkészülni. Advent van. Nem csupán a karácsonyt, hanem az Úr Jézus visszajövetelét is várjuk. Fel vagy–e készülve a Vele való találkozásra? Az Úr Jézus azért jött a világba, hogy kibékítsen Istennel és embertársainkkal, bűneink bocsánata által. Ady Endre is erre vágyott, amikor ezt mondta: „Békíts ki Magaddal s magammal, Hiszen te vagy a béke.” Igy boldog közösségben élhetünk Istennel, nem csak itt a földön, de egy örökkévalóságon át a Mennyországban” — olvasható a meghívóban. A szervezők szeretettel várnak mindenkit családjával együtt, felekezeti hovatartozástól függetlenül.

A részletes program:

December 2–án, vasárnap 17 órától a Filharmóniában Király Tibor szilágyballai lelkipásztor hirdet igét.

Az Eroilor Revolutiei (István) tér 9. szám alatt a következő evangelizációs alkalmakon lehet részt venni:

December 6–án, csütörtökön 18 órától Borzási Pál krasznai lelkipásztor,

7–én, pénteken 18 órától Veress Efraim érszöllősi lelkipásztor,

8–án, szombaton 18 órától Kulcsár Tibor budapesti lelkipásztor,

9–én, vasárnap délelőtt 9 órától és délután 17 órától Kulcsár Tibor budapesti lelkipásztor hirdet igét. A délelőtti istentisztelet alkalmával újszövetségi bemerítésre is sorkerül.

Az adventi evangelizációs alkalmakon az énekcsoportok és az összevont gyermekkórus szolgálatát is meghallgathatják — tudtuk meg Vékás Zoltán lelkipásztortól.