Adventi várakozás

Adventi várakozás
Szatmárnémeti – Szombaton 10 órától, a Scheffler János Lelkipásztori Központban a szatmárnémeti HÁLÓ klub tagjainak találkozójára került sor.

Erre az alkalomra olyan lelkiségi csoportok tagjai jöttek el mint: a szatmárnémeti Árpád–házi Szent Erzsébet Nőszövetség, a Keresztény pedagógusok önképző köre, a Ferences világi rend, a Szent József, a munkás, római katolikus férfiszövetség, a sfogyatékos gyermekekkel foglalkozó szakembereket tömörítő Hit és fény lelkiségi csoport és a Máltai Segélyszervezet tagjai. Amint azt Kujbus Mártától, a világiak irodája munkatársától és Somogyi Mária óvónőtől megtudtuk a szombati napon a szatmári Máltai Segélyszolgálat tevékenységét mutatták be a segélyszolgálat önkéntesei.

A szervezők advent közeledtével ötleteket is adtak azoknak, akik családtagjaikat, barátaikat saját készítésű ajándékkal szeretnék meglepni. A programban kézműves–foglalkozás is szerepelt, ahol természetes anyagokból készíthetnek ajándéktárgyakat. Azok az érdeklődők akik ellátogattak szombaton a pasztorációs központba 1 kg tartós élelmiszert vittek magukkal, azért, hogy hozzájáruljanak a Máltai Segélyszolgálat ünnepi szeretetcsomagjához.