Adventi ünnepség Bihardiószegen

Adventi ünnepség Bihardiószegen
Advent negyedik vasárnapján megérkezett a bihardiószegi református templomba a betlehemi Születés Templomából hozott láng. A községközpontban jászolt is építettek.

Advent negyedik vasárnapján zendült az ének a gyermekek ajkáról: immár négy gyertya ég az adventi koszorún, ami azt jelzi, hogy nemsokára itt van karácsony, az Úr Jézus Krisztus születésének ünnepe. Bara László bihardiószegi tiszteletes kezdeményezésére a református egyház presbitériumának és ifjúságának köszönhetően nagy összefogással és Isten segítségével sikerült egy élő betlehemi jászolt építeni a község központjában. A jászolban a kis Jézus, Mária és József mellett élő bárányoknak és szamárnak örülhettek a gyermekek és felnőttek egyaránt. Rendhagyóan ünnepeltünk Bihardiószegen. Ha már Betlehemi jászolt építettünk, azt illik méltóan megünnepelni. Vasárnap délután öt órakor szabadtéri istentiszteletre hívogatták községünk kicsinyeit és nagyjait református templomunk harangjai. Az emberi szívekben is kigyúlt az adventi láng, sokan eljöttek Isten igéjét hallgatni.

Negyedik gyertya

Bara László tiszteletes köszöntötte az egybegyűlteket. Oláh Attila tépei (Magyarország) lelkipásztor szolgáltatta a lelki táplálékot, aki Isten igéjének olvasása után átnyújtotta a betlehemi Születés Templomából hozott lángot. Ezzel a lánggal gyújtottuk meg adventi koszorúnk negyedik gyertyáját. Az ünnepséget a gyermekek énekével, furulyajátékával tettük szebbé. Fellépett a Jankafalvi Énekkar és a Bihardiószegi Asók István Református Énekkar. Az ünnepséget a helyi református ifjak zenés műsora zárta. Ezután a presbitérium és nőszövetség forró teával és kaláccsal kínált meg minden kedves jelenlévőt. Azt hiszem ez az ünnepség, ahol kicsik, nagyok egybegyűltek mindenki számára üzenet: Jézus Krisztus a mi királyunk eljön, hogy mindenki szívébe, lelkébe békét és szeretetet hozzon. Kívánunk mindenkinek békés, boldog karácsonyt a Bihardiószegi Református Egyház nevében!

Ghitea Angéla kántor