Adventi koszorúk készültek

Adventi koszorúk készültek
Csütörtök délután a Dacia sugárúti RMDSZ-körzeti székházban tizenegyedik alkalommal indult útjára a Mindenki karácsonya elnevezésű programsorozat, több szervezet összefogásának köszönhetően: a Diákokért Egyesület, az Ovisuli Egyesület, valamint a dél-rogériuszi és a várad-réti RMDSZ-körzetek.

Minden évben az első foglalkozás az adventi koszorúknak a készítése, melyre a szervezők nagy szeretettel várták a gyermekeket, a szülőket és a nagyszülőket egyaránt, hiszen ez mindenkinek, így nem csak a kicsiknek, hanem a felnőtteknek is szólt. Az összejövetel Perecz-Simó Annamária és Vass Annamária rendezték, mindketten a 11. számú Általános Iskola Freinet-rendszerben tanító pedagógusai. A 70 darab szalmakoszorút, a gyertyatartókat és a fenyőágakat az említett szervezetek biztosították, tehát csupán a díszítőelemeket kellett magukkal vigyék az érdeklődők.

„A hagyományos színek az egyik változat szerint a három lila színű és egy rózsaszínű gyertya, melyek a hit, reményt, szeretetet és örömöt jelképezik, melyre mindig, az adventi időszakban, illetve karácsonykor pedig különösképpen szükségünk van.”- nyilatkozta hírportálunknak Perecz-Simó Annamária. „Azért jók ezek a rendezvények, mert közösségépítő és -teremtő alkalmak, jó együtt lenni, kimozdulni a megszokott rutinból, és megmozgatni egy kicsit a családokat”- vélekedett Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület vezetője. A jó hangulatban zajlott eseményt megtisztelte jelenlétével Biró Rozália szenátor is, aki szintén bekapcsolódott a koszorúkészítésbe.

Ciucur Losonczi Antonius