Adventi hangulat az öregdiákoknál

Adventi hangulat az öregdiákoknál
Nagyvárad- Az idén is megszervezte hagyományos, belsőséges, gyertyagyújtásos adventi ünnepségét a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesülete.

Az összejövetel nyitányaként a díszteremben immár 22. alkalommal a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum egyik osztálya kápráztatta el hangulatos, alkalomhoz illő műsorával az öregdiákokat, és családjainkat, ezúttal a Palotás Zsuzsa és Babota Tünde által felkészített V. B közössége készült egy zenés-irodalmi összeállítással, illetve tánccal. Többek közt Weöres Sándor, Csukás István és Mentovics Éva költeményei csendültek fel, és a gyermekek még arra is gondoltak, hogy egy saját készítésű képeslappal köszöntsék alkalmi vendéglátóikat.
A hálás közönség ezután átvonult egy másik terembe, ahol Pásztai Ottó egyesületi elnök üdvözölte „hivatalosan” is az egybegyűlteket, Zilahi Bertalan kuratóriumi tag pedig a név-, illetve születésnapjukat ünneplőket. Asztali áldást Gyenge Béla, a Szent József-telep plébánosa mondott, kicsit később pedig Kiss Albert főesperes-kanonok is betoppant. Ahogyan lenni szokott, most is jó hangulatban telt az este, szinte észrevétlenül elröpült az erre szánt három óra. Finomak voltak a kinálgatott ételekek, baráti a társaság, és mindenki örvendett az ajándékba kapott naptáraknak.

Ciucur Losonczi Antonius