Adventi hangulat a premontreieknél

Adventi hangulat a premontreieknél
Nagyvárad – Szombat délután adventi családi összejövetelt szerveztek a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének tagjai a Szent László Római Katolikus Gimnázium dísztermében.

A Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületénél hagyománynak számít, hogy a tagok minden évben Szent Miklós napja környékén adventi hangulatú batyús együttlétet szerveznek, melyen a havi rendszerességgel rendezett találkozóktól eltérően a családtagok is részt vesznek. Nem történt ez másképp az idén sem, sőt, a Szent László Római Katolikus Gimnázium dísztermében zajlott eseményen több váradi közéleti szereplőt is üdvözölhettünk, például Wéber Csilla pszihológust és Kupán Árpád történészt. Az egybegyűlteket Pásztai Ottó egyesületi elnök köszöntötte “hivatalos” formában. Több kollegának az üzenetét is továbbította, s felolvasta Mons. Fodor József általános helynök adventi gondolatait. Az elhunytakra való emlékezés után több közelgő rendezvényre is felhívta a figyelmet: november 9-én, csütörtökön délután 5 órától dr. Radó Gábor, a budapesti Szent István Kórház szemészeti osztályának főorvosa fog előadást tartani a premontreieknek, november 10-én, pénteken délután 13 órakor a Mihar Eminescu Főgimnáziumban leplezik majd le dr. Károly Irén József tudósnak az emléktábláját, január 6-án pedig tisztújító közgyűlése lesz az egyesületnek.

Rövid műsor

A tájékoztatót követően Csíky Ibolya színművésznő, a váradi Szigligeti Társulat tagja lépett fel rövid műsorral. Elszavalta Ady Endre: Karácsony, valamint Juhász Gyula: Szerelem, illetve Anna örök című költeményeit, majd Pásztai Ottóval közösen elénekelte Juhász Gyula Testamentom című versét. Ezután az összejövetel kötetlen formában, jóízű beszélgetésekkel folytatódott tovább.

Ciucur Losonczi Antonius