Adrian Pop a tizenkettedik helyen zárt

A Szatmárnémeti SK román bajnok párbajtőrvívója, Adrian Pop a 12. helyen zárt az olaszországi Legnano településen rendezett felnőtt Világkupán. Ezzel 8 pontot szerzett a világranglistán.

Remekül kezdte az évet a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója: a román–bajnok Adrian Pop a 12. helyen zárt az olaszországi Lignano településen rendezett felnőtt Világkupán. Csiszár Ferenc edző tanítványa az első egyenes kieséses asszóban az olasz Francesco Martinellit verte 15–10–re, majd a nála sokkal nagyon tapasztalattal, a csoportmérkőzések utáni negyedik kiemelt olasz Paolo Pizzot 15–9–re verte. A magyar Imre Géza viszont keményebb falatnak bizonyult, és hét tussal maradt alul (14–7) a legjobb nyolc közé jutásért vívott asszóban. „Kellemetlen stílusa van Imre Gézának, és ezt nagyon jól érvényesíti. De ez az eredmény is nagyon jó, sokat számít majd a nyolc pont, amit most szereztünk a világranglistán” – foglalta össze Csiszár Ferenc.
Adrian Pop csapattársa, Adrian Szilágyi három győzelemmel és ugyanennyi vereséggel zárta a csoportküzdelmeket. A 128–as főtáblán 10–8–ra is vezetett orosz ellenfelével, Szergej Kodossal szemben, végül 15–13–ra kapott ki, így a 104. helyen zárt. „Jól vívott, viszont a mostani teljesítménynél több kell a győzelemhez” – összegezte sportolója teljesítményét a tréner.
Az olaszországi Vk–n egyébként 182–en vívtak. „Idén kevesebb Vk–t rendeznek, ezért minden tornán ilyen nagy létszám várható. De bizonyára lesznek olyan versenyek, ahol ennél is többen vesznek részt és erősebb lesz a mezőny. Olimpiai kvalifikációs év van, ezért mindenki hajt a pontokért” – tette hozzá Csiszár, aki ezen a hétvégén az ausztriai Mödlingbe utazik három tanítványával, Amalia Tătărannal, Veres Grétával és Stepper Evelinnel, ahol ifjúsági Vk fog zajlani.

Címkék: , ,