Adrian Ilie elhagyta a Steauát

Adrian Ilie elhagyta a Steauát
Adrian Ilie, a Bukaresti Steaua labdarúgóklub menedzsre szerdán este lemondott.

Ennek hátterében valószínűleg az állhat, hogy a klub „mindenhatója”, Gigi Becali nem adott szabad kezett Ilienak a játékosigazolásokkal kapcsolatban, sőt legtöbbször unokatestvéreinek, a Becali-fivérek véleményét kérte ki. Az Ilie-Becali konfliktus valószínűleg Sepsi László kölcsönszerződése kapcsán tört ki: a Steaua menedzsre szerette volna, ha Sepsi a Benficatól kölcsönbe került volna a bukaresti alakulathoz, viszont erre a patrónus állítólag kijelentette, hogy Sepsi egy áruló, mert otthagyta Giovannit (Becali unokatestvére, a hírhedt játékosmenedzser – szerk. megj.), s egy másik menedzserrel kötött együttműködési megállapodást a Benficahoz történt szerződése idején.

Ilie már a múlt héten beadta felmondását, de akkor Becalinak még sikerült maradásra bírnia, s az akkori paktum szerint legalább augusztus végéig a csapat menedzsre maradt volna. Szerdán azonban – akár derült égből a villámcsapás –, lemondott, s kijelentette: „elhatározásomtól senki nem tud eltántorítani!”

Gigi Becali szerint Ilie attól félt, hogy a klubhoz visszatér a klub egykori menedzsere, Mihai Stoica, pedig „erről szó sincs” – állítja a patrónus, aki nem „tört le” Ilie lemondásának híre …