Adómentes nyugdíjak

A Pénzügyi Törvénykönyvet módosítaná az a törvénytervezet, melyet kedden fogadott el a szenátus, s amely szerint az 1050 lejt meghaladó nyugdíjak után sem kellene fizetni a 16%-os jövedelemadót, tájékoztat a Mediafax hírügynökség.

A tervezet egyúttal azt is tartalmazza, hogy az egészségügyi biztosítást a nyugdíjak esetében az állami költségvetésből biztosítsák. A szenátus 66 „igen”, 18 „nem” szavazattal és öt tartózkodással ugyan elfogadta a tervezetet, azonban a képviselőházé a döntő szó.

A január óta érvénybe lépett új Pénzügyi Törvénykönyv 16%-os adót határoz meg azon nyugdíjasok számára, akiknek a nyugdíja meghaladja az 1050 lejt, az adót az ezt meghaladó összegre vetik ki. Jelenleg csak a súlyosan vagy halmozottan fogyatékos személyek nyugdíja nem adózható, amennyiben meghaladja a fenti összeget.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .