Adomány a margittai magyar iskolának

Adomány a margittai magyar iskolának
A temesvári székhelyű TRW autóalkatrész gyár margittai kirendeltsége a napokban adománnyal lepte meg a Horváth János Elméleti Líceumot.

A cég időnként lecseréli informatikai rendszerét, de a használt eszközök még nagyon jól hasznosíthatók, ott ahol kisebb igénybevételnek vannak kitéve. Ezért a cég temesvári és margittai képviselői számítógépeket, monitorokat, nyomtatót és egy projektort ajánlottak fel a magyar iskola részére. A vezetőség ezt örömmel és köszönettel elfogadta és iskolakezdésre eldönti, mely helységekben legyenek felszerelve.

Az igazgatónőt arról is megkérdeztem, hogyan készültek az új tanévre? Elmondta, hogy mivel új épületekről van szó, komolyabb munkálatokra nem volt szükség, de ettől függetlenül a szükséges karbantartási munkálatokat elvégezték úgy a margittai, mint a magyarkéci kisiskola épületeiben. A kéci nagyiskola épületét kell még rendbe tenniük. Ez az előző oktatási intézmények projektjébe már be volt téve, ezért kicsit nehezebb a munkálatokat megejteni. A legszükségesebbeket elvégezték, a többire keresik a megoldást. A Polgármesteri Hivatal adott segítséget az aktuális javításokra. Az új tanévben elkezdik a napközös óvoda étkezdéjének építését. Ezt szeretnék pályázattal kivitelezni, hogy tehermentesítsék a helyi költségvetést, mondta Nagy Gabriella igazgatónő. A tanévet szeptember 12-én kezdik el, a hivatalos megnyitó pedig 15-én lesz.

Szőke Ferenc

Címkék: , ,