Adomány a margittai kórháznak

Akt.:
Az orvosi műszerek adománylevelét Bradács Aliz kórházmenedzser vette át Dan Ile Rotary-elnöktől
Az orvosi műszerek adománylevelét Bradács Aliz kórházmenedzser vette át Dan Ile Rotary-elnöktől
A margittai Rotary Klub egyik fő tevékenysége az adományozás. Szívesen segítenek a rászorulókon, tudva azt, hogy adni és kapni egyaránt jó dolog. Idei jótékonysági báljuk szlogenje: „Rotary a gyermekek egészségéért és neveléséért”.

 

Az eseményt a város egyik rendezvénytermében szervezték meg. A felhívásra pozitívan reagáltak a klubtagokon túl a város vállalkozói, intézményvezetői, önkormányzati képviselői, élükön Pocsaly Zoltán polgármesterrel. Nagyváradról és más városokból is érkeztek Rotary-tagok, sőt a határon túlról, Debrecenből is. Az adományokból a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház Gyermekosztálya számára két infúziós adagoló pompát vásárolnak, mely a betegek és a személyzet helyzetét egyaránt megkönnyíti. Ugyanakkor laptopokat adományoznak a szegény sorsban lévő tehetséges, szorgalmas tanulóknak.

A kifestők és CD-k átadása a margittai kórház gyermekosztályán

 

Felajánlások

A bál bevételének egy része a város két festőművésze – Papp Gábor és Silaghi Stelian – által felajánlott festmények eladásából származott, valamint a tombola bevételéből és vállalkozói felajánlásokból. Ugyancsak a bál keretében adták át a Veres Zoltán-fizikadíjat Sabău Valer Ilie tanulónak, aki a margittai O. Goga Főgimnázium végzős tanulója, és az országos fizikaversenyen harmadik lett. A díj oklevelet és pénzjutalmat tartalmaz. A bálon fellépett a székelyhídi Tini Dance együttes.

Másnap a margittai kórház gyermekosztályán Dan Ile, a Rotary Klub elnöke, ugyancsak a kórház gyermekosztálya számára átadott 30 kifestő füzetet és zenei CD-t, amit a híres zenész, Nicu Alifantis ajánlott fel. Az adományt dr. Yacoob Ismail osztályvezető főorvos vette át. Remélhetőleg jókedvet és vidámságot varázsol majd a beteg gyerekek számára.

Szőke Ferenc