Adók és illetékek kifizetése

Adók és illetékek kifizetése
Mivel folyamatban van a költségvetési év lezárása, illetve az új költségvetési év megnyitása, ettől a héttől kezdődően egészen január 18-ig csak a bélyegilletékeket, az adóügyi bizonylatok, jóváhagyások, engedélyek kiállításáért fizetendő illetékeket, továbbá a 48 órán belül kifizetendő közlekedési bírságokat lehet kifizetni a polgármesteri hivatal közönségszolgálati központjának 21 – 27 számú ablakainál.

A különféle, tavalyról maradt hátralékokat csak banki átutalással lehet törleszteni, s a befizetés nyomán igényelhető az a bizonylat, mely igazolja, hogy nincsenek tartozások. Az épületekre és területekre vonatkozó adóügyi nyilatkozatokat a közönségszolgálati központ 1 – 4 sz. ablakainál nyújthatják be a magánszemélyek, a jogi személyek pedig az 5 – 6 sz. ablakoknál, viszont az adatok feldolgozása csak18-a után történik majd.
A gépkocsibejegyzéshez szükséges adatlap láttamoztatása a gépjármű illeték kiszámításához szükséges nyilatkozat, valamint a szükséges dokumentumok leadásával együtt történik.
A különféle adókat és illetékeket január 18-tól lehet befizetni a megszokott módon, azaz a 21 – 27 ablakoknál, továbbá az online kifizetési rendszeren keresztül, mely a www.oradea.ro honlapról érhető el, az országos elektronikus kifizetési rendszeren keresztül (www.ghiseul.ro), telefonról a MobilePlay alkalmazással, a postán, illetve a C.E.C. kirendeltségein keresztül.