Adóbevallások és felajánlások: lejár a határidő

Adóbevallások és felajánlások: lejár a határidő
Ma, vagyis május 27-én három fajta adóbevallásnak is lejár a határideje. A D230-as formanyomtatvány a civil szervezetek (alapítványok, egyesületek, hivatalosan elfogadott egyházak, szindikátusok, politikai pártok, tulajdonosi szövetségek) részére történő két százalékos adófelajánlásra vonatkozik.

 

A D200-as bevallást azok a magánszemélyek kellett elkészítsék, akik engedélyezett, egyéni vagy családi vállalkozásként dolgoznak, a szabad foglalkozású családorvosok, ügyvédek, újságírók, azok, akiknek szerzői jogokból származó jövedelmeik vannak, valamint azok, akiknek az előző évben mezőgazdasági területnek a bérbe adásából származó jövedelmük volt. A D221-es űrlapot azok a személyek kellett kitöltsék, akiknek agrárterületeik vannak, és ezeken ők gazdálkodnak, vagyis rájuk vonatkozik a 2013/8. számú sürgősségi kormányrendelet.

A Bihar Megyei Közpénzügyek Felügyelőségének közleménye szerint az utolsó napig 11.074 személy, vagyis az adókötelesek 69,81 százaléka tett le D200-as bevallást. A mulasztókat figyelmeztetésben, illetve 500 lejig terjedő bírságban részesítheti a hatóság.

Címkék: