Adóbevallás határideje: május 15.

Adóbevallás határideje: május 15.
Az Országos Adókezelő Ügynökség befejezte az adóbevallási nyomtatványok postázását. A kitöltött űrlapot május 15–ig kell postára tenni.

Az Országos Adókezelő Ügynökség (Agentia Nationala de Administrare Fiscala — rövidítve: ANAF) befejezte a személyre szóló adóbevallási nyomtatványok postára tételét, s a cimzettek ezekben a napokban meg kell hogy kapják azt — tájékoztatta lapunkat Gabriel Cuzdriorean, a Szatmár megyei Állami Adóügyi Igazgatóság sajtószóvivője. A boríték a 200–as számú adóbevallási nyilatkozatot tartalmazza egy másik, CR jelzésű boríték mellett. A kitöltőtt adóbevallási űrlapot ebben a CR jelzésű borítékban kell (címzés és bélyeg nélkül) postára tenni. A CR jelzésű borítékot munkanapokon díj nélkül, de ajánlott fotmában kell postára tenni (hogy a feladást igazoló szelvény a feladónál maradjon igazolásképpen). Munkaszüneti napokon (szombat, vasárnap és hivatalos ünnepnapon) a posta csak postai díj befizetése mellett fogadja el a borítékot. Cuzdriorean, lapunkhoz címzett tájékoztatójában hangsúlyozza: a CR vagy saját borítékot ne közvetlenül a postaládába dobják be, hanem a legközelebbi postahivatalban ajánlva tegyék postára.

Kérni kell, ha nincs

Aki ezen a héten nem kapja meg a borítékot, ajánlott, ha a legközelebbi állami adóhivatalból szerez be egy 200–as számú adóbevallási űrlapot, mert az adóbevallást május 15–ig (a postabélyegző dátuma) el kell küldeni az állami adóhatóságnak. (A CR jelzésű boríték meg van címezve). Az a személy, akinek  2007 folyamán — foglalkoztatottként — csak bérből, fizetésből származott jövedelme, és 2007 folyamán nem változtatott munkahelyet, nem kell adóbevallást tennie. (Ha munkahelyet változtatott, azaz két munkahelyről származott fizetése — az adóhivatalból ki kell vennie az adóbevallási űrlapot, s május 15–ig vissza kell küldenie az adóhatóságnak).

Bódi Sándor