„Adj könyvet, adj tudást!”

Szatmárnémeti — A Szatmárnémeti Caritas könyv illetve tanszergyűjtést szervez. Az adományokból két könyvtárat szertnének felszerelni a fiataloknak.

A Szatmárnémeti Caritas könyv és tanszergyűjtést szervez a Szatmárnémetiben található Integretto és az erdődi Barátság Háza elnevezésű hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó központok könyvtárainak felszerelésére. A gyűjtés mottója: „Adj könyvet, adj tudást!”. A két intézményben összesen 160 gyermekkel és fiatallal foglalkoznak, három 3 kortól 18 éves korig — mondta el lapunknak Fazekas Csilla, a Caritas sajtóreferense. Az adományokat minden hétköznapon reggel nyolctól délután négyig várják a szervezet székházában, a Libertatii tér 20 szám alá.

Mikulás–bazár

A hagyományos Jótékonysági Mikulás–bazár december 3. és 5. között kerül megrendezésre, melynek helyszíne szatmárnémeti régi központja. A Mikulás–bazárban olyan termékeket lehet majd megvásárolni, melyeket a Caritas kedvezményezettjei készítettek, valamint lesz egy külön stand, melynél az adományozók átadhatják a két könyvtár számára a könyveket illetve tanszereket. Az akció végeztével, december közepén, ünnepélyes keretek között fogják átadni az összegyűjtött adományokat a két központnak — tájékoztatta lapunkat Fazekas Csilla sajtóreferens.