Adele albuma a legjobb

Adelet a múlt héten hat kategóriában jelölték Grammy-díjra
Adelet a múlt héten hat kategóriában jelölték Grammy-díjra
Adele 21 című albumát, illetve Rolling In The Deep című kislemezét választotta a 2011-es év legjobbjának az amerikai Rolling Stone magazin.

 

 

A 23 éves brit énekesnőt a múlt héten hat kategóriában jelölték Grammy-díjra. Adele idei albuma eddig 3,6 millió példányban fogyott Nagy-Britanniában, ami alapján brit földön a 21. század legnagyobb példányban elkelt lemeze. Az Egyesült Államokban 4,75 milliós adattal szintén az övé a legkelendőbb korong 2011-ben. „A 21 az év legmeglepőbb popsikere. Az énekesnő egy másfél éves szerelmi kapcsolat bánatát fordította elképesztő sikerré, az album a digitális letöltésekkel együtt elérte a 13 milliós eladást, a tinilányoktól a hiphop-rajongókig egyaránt rendkívül népszerű volt” – írta cikkében a Rolling Stone magazin.

Éves albumlista

A lap éves albumlistáján Jay-Z és Kanye West Watch The Throne című lemeze lett a második, Paul Simon visszatérő albuma, a So Beautiful or So What a harmadik, a folk rockot játszó Fleet Foxes Helplessness Blues-a a negyedik, a Radiohead The King of Limbs című anyaga pedig az ötödik. A Rolling Stone kislemezlistáján Adele Rolling In The Deep-je mögött Jay-Z és Kanye West Niggas in Paris című dala lett a második, Britney Spears ’Til The World Ends-e a harmadik, a Foo Fighters These Days-e a negyedik, Paul Simon Rewrite-ja az ötödik. A magazin szerkesztői a Ryan Gosling főszereplésével készült Drive – Gázt! című alkotást ítélték 2011 legjobb filmjének.