Addig maradhatnak ameddig szavaznak

A Központi Választási Iroda (BEC) által elfogadott határozat értelmében a polgármestereknek és alpolgármestereknek nem lesz szabad az europarlamenti választások napján a szavazókörzetekben tartózkodniuk, csak éppen annyi ideig, amíg szavaznak – tájékoztat a Mediafax.

A Központi Választási Iroda tagjai többségi szavazattal elfogadták ugyanakkor, hogy a polgármestereknek és alpolgármestereknek tilos részt venniük a választás folyamatában, a szavazatok számlálásában, a választás eredményeinek megállapításában és a jegyzőkönyv leadásában. Az Iroda határozata szerint a polgármesterek és alpolgármesterek nem kísérhetik be a szavazófülkékbe azokat a személyeket, akik a választási körzet elnöke által megállapított jól megalapozott okok miatt, nem tudnak egyedül szavazni.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter