Támogatott tartalom

2020.07.02. 17:15

Dr. Ionuț Leahu: a fogsor teljes helyreállításának művészete 24 óra alatt, a nagyváradi fogászati klinikán!

A fogsor teljes helyreállítása eddig csupán álom volt azok számára, akiknek az idők során olyan fogproblémáik voltak, amelyek a fogak elvesztéséhez vezettek.

Manapság azonban ez az álom valósággá válhat, csupán 24 óra alatt újra stabil, működőképes fogsornak örvendhetnek a páciensek, a nagyváradi Dr. Leahu fogászati klinikán, maximális biztonsági intézkedések között végzett beavatkozásnak köszönhetően. „Amikor fogászati kezelésekről volt szó, jó tudni, hogy a mi csapatunk mindig a páciens rendelkezésére állt. Amint meghozta a döntését arról, hogy újra egészséges fogsort szeretne, mi mindig azt mondtuk, hogy a következő pillanatban segítségére lehetünk, a SKY fast&fixed rendszer segítségével pedig a páciens egy nap leforgása alatt stabil fogakkal rendelkezhet”, mondja dr. Ionuț Leahu.

Kinek lehet Nagyváradon 24 óra leforgása alatt stabil fogsora?

A SKY fast&fixed fogászati implantátumok rendszerével 24 óra alatt helyre lehet állítani a teljes fogsort, amelyet dr. Ionuț Leahu nagyváradi fogászati klinikáján végzünk el. Ez az eljárás főleg azoknak szól, akiknek már nincs foguk, vagy menthetetlen foggal kínlódnak, amelyek már nem tartanak meg egy koronát, valamint azoknak, akik kivehető fogsorral rendelkeznek. Nincs korhatár, ha pedig a páciensnek hiányzó csontrészei miatt nem lehetne beültetni az implantátumokat, ezt csontbeültető anyagok hozzáadásával kiküszöbölhetjük. „Harmincéves pácienseim is voltak, akiknek kezeletlen parodontális betegségeik miatt tönkrement a fogsoruk, de 70 vagy 80 éves pácienseim is, akik a fogsor természetes kopása vagy előrehaladott szájbetegség miatt vesztették el fogaikat, vagy amik megmaradtak, már nem használhatók”, meséli dr. Ionuț Leahu.

Miben áll a SKY fast&fixed implantátumokkal történő beavatkozás a nagyváradi Dr. Leahu fogászati klinikán?

A SKY fast&fixed fogászati implantátumok rendszere egy modern eljárás, amellyel teljesen helyre lehet állítani az elvesztett fogsort. Ugyanazon beavatkozás idején végezzük el a fogkihúzásokat, a csontpótlásokat és a fogászati implantátumok beültetését. „A felső állkapocscsontba beültetendő implantátumok optimálisan 6 és 8 darab közöttiek, összesen 12 vagy 14 fog esetében. Az alsó állkapocscsontba 4 vagy 6 darab implantátum kerülhet, ugyanúgy összesen 12 vagy 14 fog esetében” – magyarázza dr. Ionuț Leahu. Ez már az első konzultáció idején megtervezett, figyelmesen átgondolt eljárás. A komputertomográf felfedi az orvos előtt a csontszerkezet háromdimenziós képét, így el tudja tervezni, pontosan hova kerüljenek a fogászati implantátumok, miképpen helyezkedjenek el az állkapocscsontban, mivel azok egy életre szólnak.

Melyek a SKY fast&fixed rendszer előnyei?

Amikor a SKY fast&fixed fogászati implantátumok rendszerének jótékony hatásaira gondolunk, elsősorban a testi és lelki komfortérzet jut eszünkbe. A páciensnek nem kell a fogsorát minden este kiszednie, és egy pohárban tartania, ami miatt sokan rosszul érzik magukat. Az implantátumokra helyezett stabil fogászati anyagok által a páciens visszanyeri régi vonzó mosolyát, és újra teljes életet élhet. Egy másik előnye a gyorsaság, a sebészi munka egyetlen beavatkozás alatt megtörténik, 24 óra múlva pedig felhelyezik az ideiglenes munkálatot. A páciensnek így nem kell fog nélkül szenvednie addig, amíg elkészül a végleges fogsor, hanem stabil fogakkal hagyhatja el a fogászati klinikát, amelyekkel már étkezhet is rögtön a beavatkozás után, visszatérhet a társadalmi élethez is.

Mikor kerül sor a hosszú távú fogászati munka felhelyezésére?

A páciens 4 vagy 6 hónapig kell viselje az ideiglenes fogakat, amely idő alatt az implantátumok tökéletesen beleilleszkednek a csontba. Az ideiglenes munkálat állóképessége nem azonos a véglegesével, ezért folyékony vagy félfolyékony élelmiszerek fogyasztását ajánljuk a betegnek. Ugyanakkor nagy figyelmet kell fordítson a szájhigiéniára és az orvosi utasításokra. Amikor az implantátumok teljesen beágyazódtak az állkapocscsontba, amely 4 vagy 6 hónapig tarthat, a beteg visszatér a klinikára a végleges fogsoráért. Ezek a végleges fogászati munkálatok fémbevonattal rendelkeznek, amelyre rákerül egy fiziognómiai komponens, amely lehet vegyes anyagból vagy préskerámiából. A fogászati kerámiamunkák esztétikusabbak és tartósabbak.

Hogyan ápoljuk az új, fix fogakat?

Ha a lehető leghosszabb ideig szeretnénk élvezni a fogászati munkák tartósságát, a legfontosabb otthoni dolgunk a megfelelő szájhigiéniai szabályok betartása. Ez nem csupán a fogmosásban merül ki, hanem különböző fogászati segédeszközök használatában, például szájzuhany, külön erre a célra készült fogselyem és szájvíz, amellyel ezt az egész folyamatot zárjuk. Ezenkívül a páciensnek 4–6 hónaponként kell jelentkeznie ellenőrzésen a nagyváradi Dr. Leahu fogászati klinikán, hogy fogorvosa levehesse a fogsort, megfelelő tisztítás céljából.

(Támogatott tartalom, CH: 0085)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában