Ablak nyílt Európára a Rhédeyben

Ablak nyílt Európára a Rhédeyben
Vasárnap a Bihar Megyei Tanács szervezésében mindenkit szeretettel vártak a 14. alkalommal megrendezett Nyitott Ablak Európára rendezvényre, a Rhédey-kertben. Számos érdekes program volt.

A 14 órára meghirdetett kezdési időpontban már lógott az eső lába, később pedig el is kezdett szemerkélni, illetve esni. Kár, mert az előzetes program szerint rengeteg érdekes program várta az érdeklődőket. A gyerekek és kísérőik lovagi tornán vehettek részt, csirkét pofozhattak, békát ugrathattak, diót törhettek, ágyúval lőhettek célba, hordón lovagolhattak, tekézhettek, csigát futtathattak, gólyalábakon járhattak, óriás építőkből birodalmak születhettek, és még sok-sok móka várt rájuk. Az ügyességi játékok mellett kézműves foglalkozások is várták az alkotni vágyókat: paripákat készíthettek a vágtatásra vágyók, levendulazsákot köthettek a nyereg alá, gyöngyöt fűzhettek és csokrot köthettek a kis hölgyek és urak, képkeretbe helyezhették a múltat és színesre festhették a megszelídített figurákat. A legkisebbek egy interaktív babasarokból mosolyoghattak az óriásbuborékokra.

Egyéb programok

Az érdeklődők a gyermek és kulturális programok mellett a Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítvány révén egy különleges virágkompozíciós standot is megtekinthettek a Nyitott Ablak Európára témakörben, melyet a Liberartus Egyesület hozott létre. Látható volt egy mézeskalács stand is, ahol Bihar és Hajdú-Bihar megye mézeskalácsból készült címere kellette magát. A Bihar Megyei Desztináció Menedzsment Ügynökség és a Bihar Megyei Turisztikai Információs Központ közös standján a Water Team közreműködésével a Királyerdő, valamint a Vértop turisztikai desztinációit és látnivalóit, az ott űzhető tevékenységeket mutatta be, mint például a via ferrata, túrázás és vadvízi-evezés. Ovi D. Pop fotóművész egy érmelléki fotókiállítással várta az érdeklődőket. Továbbá fazekasok, bőrdíszművesek, üveg- és tányérfestők, fafaragók és különféle termékvásárok csalogatták mindazokat, akik augusztus 20-án a Rhédey-kertben ünnepeltek.

Ciucur Losonczi Antonius