A Voinţa Sportklub rangsorolta legjobb teniszezőit

Nemes Nóra a Dyadora-kupa győztese és testvéröccse, Nemes Nimród, a csúcstartó
Nemes Nóra a Dyadora-kupa győztese és testvéröccse, Nemes Nimród, a csúcstartó
A 2011. esztendő legjobbjainak kiválasztásakor és rangsorolásakor a több szakemerből összeállított jelölő bizottság a versenyzők egész évi teljesítőképesség színvonalát és eredményességét tartotta a helyezések megállapításakor az elsődleges szempontnak a Voinţa Sportklub.

 

 

A legfontosabb teniszmegmérettetés idén is az a négy országos torna volt, amelyek a Voinţa Sportklub tíz pályáján zajlottak: a Damaco-, a Gavella-, az Euronet- és a Sirocco-kupák, amelyek több alkalommal is az országos jó helyezettek közé „repítették” a váradi, illetve a bihari teniszezőket. Az alábbiakban bemutatjuk a váradi klub legjobb játékosait. Ionuț Traian Urda a 16 esztendős korosztály országos bajnoka párosban, oldalán a Kolozsvári TC Winners Club versenyzőjével, Patrick Ciorcilă-val. A téli országos bajnokságon Urda az elődöntőig jutott, s így beválogatták az idei Európa-bajnokságon induló korosztályos válogatottba. Igen erős testalkatú, roppant technikás teniszező, ám sokáig sérült volt és csak most kezdte el a felkészülést a jövő évi megmérettetésekre. Edzője Bogdan Sturzu. A „hölgyek” tehetsége, Simina Teodora Bodea egész december hónap folyamán az Egyesült Államokban felkészítő tenisz körversenyeken vett részt floridai és miami tornákon, s egyiken legjobbnak bizonyult a 18 éves korosztályban. A kislány az első bihari sportoló, aki részt vehetett az ifjúsági világbajnokságnak is nevezett Orange Bowl tornán vagy svájci, németországi, csehországi és szlovákiai ITF-tornák főtábláján. Az ifjúsági korosztály végét „taposó” Simina edzőpartnere Európa első számú versenzyőjének, Ioana Loredana Roșcanak, s mindkettőjük edzője Ionuţ Hodişan, míg erőnléti felkészülésükre Constantin Stohor tanár felügyel.

Alc.Nemeseké (is) a világ!

Az idei év nagyon jól kezdődött Nemes Nóra számára: Váradon játszhatta egy hazai országos körverseny döntőjét. Következtek az újabb győzelmek kolozsvári és bukaresti tornán, majd Temesváron diadal az ETA nemzetközi Dyadora-kupán és harmadik helyezés a Budapesten és Pécsett rendezett versengéseken. A román válogatott tagjaként bronzérmet szerzett csapatversenyben a 12 éves korosztályúak Európa-bajnokságán. Edzője Boros Imre, erőnléti felkészítője Florin Indrie. Testvéröccse, Nemes Nimród bekerült a rekorderek közé a Guiness Book-ba, miután hét esztendős korában a nővérével ezerszer váltott labdát a teniszháló fölött anélkül, hogy hibázott volna! Csúcsot döntött az idei esztendőben is: tíz évesen tíz tornán indult és mind a tízet megnyerte Nagyváradon, Bukarestben, Kolozsváron és Ploieşti-en, és jelenleg az országos toplista második helyezettje. Edzője Boros Imre. Klub- és csapattársa, Rareș Mihuț a Román Tenisz-szövetség hivatalos versenynaptárában szerepelő tornákon három első helyet szerzett, háromszor játszott döntőt, háromszor elődöntőt és a váradi teniszezés egyik igen ígéretes játékosa. Edzője az egykori tehetség, Ina Danciu, erőnléti edzője pedig Constantin Stohor.

Alc.A legjobbak között

Zeina Farran öt éve nem hiányzott a Voinţa Sportklub tíz legjobb teniszezőjének névsorából. Nem csak Romániában, hanem szülőhazájában, Libanonban is magas szinten űzi a „fehér sportot”. Idén Beirutban bejutott a felnőtt női bajnokság döntőjébe, majd a 16 évesek korosztályában bajnoki címet szerzett tesvérhúgával, Rachel Farrannal szemben. Edzője Nicolae Matache, erőnléti felkészítésével Florin Indrie foglalkozik. Testvérhuga Rachel két, a Voinţăa pályákon 14 éves lányok kategóriájában rendezett tornán (Damaco és Gavella) diadalmaskodott, majd hazájában bajnoki címet szerzett ugyanebben a korosztályban. Technikai-fizikai felkészítéséről a Nicolae Matache, Florin Indrie duó gondoskodik. Csapattársuk, Andrei Ionuţ felkészítésével Ionuț Hodişan edző foglalkozik. Andrei a váradi Euronet și Siroco tornák után elhódította a 14 évesek szászmedgyesi Dafora-kupáját is. Giana Cormoș egy korosztályban verseng Nemes Nórával, és négy éve már, hogy minden országos körversenyre együtt utaznak. Edzője Mucenic Chirilov, míg erőnléti felkészítője Constantin Stohor. Végezetül, ám nem utolsó sorban szólunk Andreea Silaghiról, a Voinţa Sportklub országos második helyezett csapatának a tagjáról, akinek edzője szintén a Mucenic Chirilov, Constantin Stohor kettős, és a tehetség jelenleg a 14 évesek jövő évi nemzetközi megmérettetéseire készül.

Szántó Sándor