Járvány

2020.04.17. 17:42

EMMI: minden magyarért felelősséggel tartozunk, a bajban különösen

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszautasítja egyes magyarországi sajtótermékek azon hangvételű írásait, amelyek igyekeznek a határon túli magyarok megsegítése ellen uszítani anyaországi honfitársainkat – még a jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetben is.

A balliberálisok szemléletével szemben a nemzeti kormány álláspontja szerint minden magyarért felelősséggel tartozunk, a bajban különösen – írja pénteki közleményében az EMMI.

A nemzeti kormányzás jegyében Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a határon túli magyar közösségek megkeresésére, a koronavírus-járvánnyal összefüggő védekezési feladatokban való részvételre kérte fel orvos kollégáit egy erdélyi, önkéntes orvosi misszió keretében.

Örömmel tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy az önként jelentkező egészségügyi szakemberek létszáma elegendőnek bizonyul a külhoni magyar közösség átmeneti krízishelyzetének megoldására.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma döbbenetesnek tartja az anyaországi embereket a külhoni magyarság ellen fordítani igyekvő hangulatkeltést, amelyet az erdélyi orvosi misszió toborzásának közlése nyomán tapasztalhattunk egyes sajtótermékek esetében. Ezek a szélsőséges politikai eszmeiségek lenyomatát követő írások, amelyek egyszerre vetik el a szolidaritás, és az államhatárokon túlnyúló nemzeti egység fundamentumait, szöges ellentétben állnak a valósággal és az emberi erőforrások miniszterének szándékával.

Az anyaországi önkéntesek jóvoltából, az erdélyi orvosi misszió megoldást teremt a rendkívüli kihívásokkal küzdő, érintett külhoni magyar közösség számára.

Esetükben ugyanis a minimálisan szükséges egészségügyi ellátásra sem maradna lehetőség, amennyiben az anyaország nem siet megsegítésükre.

Az eddigi sikeres magyarországi járványügyi védekezés ugyanis olyan feltételeket teremtett, amelyek révén a nemzeti szolidaritás jegyében jelképes létszámú, de annál jelentősebb hatású vállalást tehetünk külhoni nemzettársaink megsegítésére – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában