A villamos szeptember 15-én járni fog

A villamos szeptember 15-én járni fog
A nagyváradi Szent László tér felújításának része a villamossínek cseréje és áthelyezése, és az ehhez kapcsolódó kiegészítő munkálatok. A tervek szerint a következő tanév kezdetén ismét járni fognak a villamosok.

A hétfő délelőtti Szent László téri terepszemlén az egyik szembeötlő fejlemény az volt magának a térnek a lezárásán kívül, hogy a zöldövezeteket a járdáktól és közutaktól elválasztó szegélyeket szinte mindenhol elbontották már. Szintén nagy mozgás volt a Szent László templomnál: itt elkezdték a villamossínek cseréjét, illetve lebontották a templom melletti megálló fedett részét, emellett pedig a Kossuth (Independentei) utcán elkezdték a villamosok felső tápvezetékének leszedését. A Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) munkálatairól Csuzi István vezérigazgató tájékoztatott. „Vállalatunk infrastruktúra részlegének dolgozói a jegyárusító bódé és a fedett megállóhelyek elköltöztetésével foglalkoznak, míg a felső vezetékek és a sínek cseréjét az aradi Sylc Cons kft. végzi” – mondta. A vezérigazgató elárulta, hogy a városházától a Fekete Sas-palotáig lévő részen felszedik a síneket a betonlemezekkel együtt, és az új síneket rugalmas betonvályúba helyezik, a sínek pedig speciális, rugalmas gyantában rögzülnek majd. Csuzi aláhúzta, hogy hasonló technológiát alkalmaztak a Baross (Dacia) hídon is, és az ottani mérések alapján megállapították, hogy hatvan százalékkal csökkent a rezgés, és negyven százalékkal a zaj szintje. Csuzi István a továbbiakban elmondta, hogy a síneket kiegyenesítik, ugyanakkor a sínmeneteket egymástól hetven centiméterre eltávolítják, ugyanis a Szent László templomtól a Kossuth utcai neológ zsinagógáig a sínmenetek között oszlopokat helyeznek ki, amelyek a villamosok felső tápvezetékét fogják tartani. Csuzi hozzátette, hogy a neológ zsinagóga magasságában az utca már annyira beszűkül, hogy közlekedésbiztonsági okok miatt már nem lehet sínek közötti oszlopokat elhelyezni. Csuzi István elárulta, hogy a munkálatok második szakaszában a nagyvásártéri villamossíneket újítják fel a park északi részét határoló szakaszon. Ez utóbbi szakaszon nem betonvályúban, hanem beton talpfákon fognak állni a sínek, viszont a sínek közötti sávot füvesíteni fogják.

Művas

Csuzi István tudatta, hogy az oszlopok kerek formájúak lesznek, „és keressük annak lehetőségét, hogy kovácsolt vas műanyag utánzatot tegyünk rájuk, mert a villamosmegálló kovácsolt vas lesz” – fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy eredeti kovácsoltvas oszlopok nagyon drágák lennének, ezért választaná az OTL az igazgató által említett műanyag burkolásos megoldást. Egyébiránt az OTL által végzett munkálatok tervezett összköltsége valamivel több, mint hárommillió lej, de ebben nincs benne a főtéri kovácsolt vas villamosmegállók felépítése, mert ez a térfelújítási projekt részét képezi. Csuzi István elmondta, hogy az OTL nyár elejéig be tudja fejezni a felsorolt munkálatokat, és leszögezte, hogy a villamos szeptember 15-én járni fog a Szent László téren, függetlenül attól, hogy milyen stádiumban fog állni a térfelújítás. Végezetül az igazgató elmondta, hogy az utasok tájékoztatása céljából a vállalat ötezer szórólapot nyomtatott, amelyeket a tömegközlekedési eszközökön és a megállókban terjesztenek. Ezeken a szórólapokon pirossal vannak megjelölve az új, ideiglenes megállók. Emellett azokban a villamosmegállókban, ahol jelenleg nem jár a villamos, a kijelzőkön tájékoztatják az utasokat a változásokról.

Pap István