ERDON Helyi hírek

2007.06.27. 12:38

A pincérnő feljelentette a polgármestert

<p><P>A város polgármestere és a központbeli vendéglő egyik pincérnője közti állítólagos "affér" tartja izgalomban Székelyhíd lakosságát a napokban. Mindkét felet arra kértük, fejtse ki álláspontját az ügyben.</P></p>

A hírek szerint Gyurcsik Zoltán polgármester az elmúlt héten a Székelyhíd központjában lévő vendéglőből fizetés nélkül akart távozni. Az őt a számla rendezésére felszólító pincérnőt tanúk előtt megütötte, aki feljelentést tett. A rendőrségen kérdésünkre megerősítették: létezik a feljelentés, amit továbbítottak a margittai ügyészségre, a kivizsgálás már utóbbiak hatásköre.

Gyurcsik nem kommentálja

Gyurcsik Zoltán polgármester hivatalában fogadott, és a következőket nyilatkozta: "Nem kívánom kommentálni az ügyet. Ami történni fog, aminek történnie kell, az történjen meg. Amikor eljön az ideje, akkor majd kommentálni fogom. Mivel nem vagyok hibás, nem fogok mosakodni. Ennyi, amit el szeretnék mondani, amikor itt lesz az ideje, egy sajtótájékoztatót fogok összehívni." Kérdéseinkre (igaz-e a hír, vagy sem?; ha igen, miként történt?), az elöljáró megismételte: nem kívánja kommentálni az ügyet.

Egy beszólás, egy pofon

Orosz Enikő pincérnővel, aki időközben szabadságra ment, a "tetthelyen", a vendéglőben beszélgettünk. "Kedden este (június 19.-szerz. megj) történt, hogy a polgármester elment fizetés nélkül, nagyon sokszor volt már ilyen. Utána szóltam, hogy Zoli bácsi, ki kellene fizetni a cehet, de azt felelte, hogy ő nem nyúl a zsebébe. A teraszon ült két munkása, nekik megjegyeztem, nem tagadom, hogy jó egy majom főnökötök van. A fiúk ezt valószínűleg visszamondták neki, így csütörtökön, mikor újra dolgoztam, megint bejött, elkezdett velem ordítozni, hogy neki rangja van Székelyhídon, én nem mondhatok róla ilyet. Én válaszoltam, hogy ő sem teheti, hogy ne fizessen. Behozta volna, mondta, közben lekurvázott engem és a szakácsnőt, hozzáfűzve, hogy akár be is perelhet, azért, amit mondtam. Ilyen alapon én is perelhetek, mondtam én, és akkor kaptam egy pofont. Volt nála egy flakon benzin, fel akarta itt gyújtani az egész resztaurantot, és a főnököt is megfenyegette. Én pénteken mentem feljelentést tenni. Később hívott a polgármester, hogy bocsánatot kér, és nem-e tudjuk elintézni valahogy, de mondtam, hogy nem, mert nekem nem kell a mocskos pénze."

"Nem kell a pénze"

"Én elhatároztam, hogy visszavonom a feljelentést, emiatt ő nagyon nyeregben érezte magát, azt nyilatkozta a másik magyar nyelvű megyei lapnak, hogy mesebeszéd az egész. Én most megmutatom, hogy igaz, és nem tudja elintézni a pénzével. Szerencsém, hogy a feljelentést közben már továbbították, így nem tudtam visszavonni. Pofon még nem, de hasonló nemfizetős eset már volt, de nem csak itt, más vendéglátó helyeken is. Nem vagyok én köteles reggel tele pénztárcával munkába indulni azért, hogy ő igyon, meg másokat meghívjon, hiszen este le kell adjam a kasszát. Azt is terjeszti, hogy visszavontam a feljelentést, mert lefizetett. Hát nem, és nem is kell a pénze. Senki nem mer vele szembeszállni, én megpróbálom."

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!