A világ legkövérebbje akar lenni egy amerikai nő

A világ legkövérebbje akar lenni egy amerikai nő
Miközben a világ a fogyókúrákról és az egészséges életmódról szól, az amerikai Donna Simpson más utat választ: minél több eszik, hogy ő lehessen a világ legkövérebb nője.

A New Jersey államban élő hölgynek jó esélyei vannak arra, hogy beállítsa a csúcsot. Most 273 kilogrammos, és naponta irdatlan mennyiségű ételt termel be. Két év múlva már 450 kilót akar nyomni.
A 42 éves nő egy dicsőséges címet már magáénak tudhat: 2007-ben ő lett a legkövérebb anya a világon, amikor 241 kilósan szült. (Lánygyerekét császármetszéssel hozta világra, a műveletnél 30 orvos és nővér segédkezett.)
    “Szeretnék ezer fontos (450 kilós) lenni (…)” – mondta. Mint hozzátette, ezért valószínűleg keményen meg kell majd dolgoznia, miközben a lánya után is kell szaladgálni, és emiatt nem tud kell ütemben hízni. Újévkor tűzte célul, hogy ő lesz a legsúlyosabb nő.
    A 450 kilós testtömeggel jócskán lekörözné a jelenlegi csúcstartót, a New Yorkban élő 66 éves Rosie Carnemollát, aki 385 kilogramm súlyú.
    Donna Simpson azt állítja magáról, hogy egészséges. Igaz, néhány méternél nem tud tovább sétálni, le kell ülnie pihenni. Ezért például boltba is a túlsúlyos emberek mozgását segítő elektromos eszközzel jár.
    Igyekszik minél többet enni, és minél kevesebbet mozogni. Naponta 12 ezer kalóriát, egy átlagos nő szükségletének hatszorosát kell magához vennie, ha világcsúcsot akar dönteni.
    “Szeretem a sütiket és az édességeket, a fánk a kedvencem” – vallotta be. Odavan a szusiért is, amelyből gyakran egy huzamban 70 nagy falatot képes benyelni.
    Barátja, a 49 éves Philippe – akivel egy túlsúlyos emberek társkereső oldalán ismerkedett meg – támogatja párját a hízásban. Ő csak 68 kilogramm, de imádja a kövér nőket.
    A túlsúlyos nő tekintélyes összegeket, hetente átlagosan 815 dollárt költ arra a mérhetetlen tömegű ételre, amelyre szüksége van. Az összeget úgy teremti elő, hogy fizetős weboldalt működtet, ahol a kíváncsiak megnézhetik, amikor gyorsételeket töm magába.
Címkék: , ,