A vérlemezkékkel gazdagított plazma (PRP) alkalmazása

A vérlemezkékkel gazdagított plazma (PRP) alkalmazása
Számos betegség kezelésére szolgáló forradalmi módszert alkalmaznak Nagyváradon. Ortopédiai rendellenességek gyógyítására szolgáló rövid időtartamú, egyszerű, és forradalmian új kezeléshez férhetnek hozzá Nagyváradon, a Pelikán Kórház Ortopédiai rendelőjében járóbeteg-szakellátás keretében.

A vérlemezkékkel gazdagított plazma

A vér vörös-, fehérvérsejteket és trombocitákat (vérlemezkéket) tartalmazó folyadék. A vérlemezkék elősegítik a véralvadást, és több száz olyan fehérjét is tartalmaznak, amelyeket növekedési faktoroknak nevezünk, és amelyek fontos szerepet játszanak a gyógyulásban. A PRP vérlemezkékkel gazdagított plazmát jelent, és 5–10-szer nagyobb számban tartalmaz trombocitákat/vérlemezkéket, mint a normál vér. A vérlemezke-koncentráció és a növekedési faktorok fontos szerepet játszanak a gyógyulásban, és szöveti, illetve porcregenerációs-potenciállal rendelkeznek.

Sérülések és betegségek kezelésére

Ezzel a módszerrel az inak vagy a szalagok sérülései, de az ízületi gyulladás, a csípő, a láb, az inak, a váll és a kar számos más rendellenességei is kezelhetők. A meniszkusz és porc kis elváltozásai, amelyeket a PRP megjelenése előtt fizioterápiával és hyaluronsavval való infiltrációval kezeltek, idővel műtétre szorultak. A PRP segítségével azonban az ilyen kis sérülések megoldhatók.

Gyorsítja a gyógyulást

A vérlemezkékkel gazdagított plazmaterápia tehát nagyszerű és új kezelés, amely a test természetes rendszereivel együtt gyorsítja a gyógyulást. Ezért azok számára, akik a fent említett sérülésktől, vagy elváltozásoktól szenvednek, a PRP-terápia megfelelő kezelés lehet annak érdekében, hogy a gyógyulási időt hónapokról hetekre csökkentsük.

Szakemberek által végzett eljárás

A PRP egy orvosi eljárás, melynek során vért vesznek a pácienstől, és azt egy kémcsőbe helyezik, majd centrifugálják. A gravitációs erő elválasztja a plazmát és a vérlemezkéket a vörös és fehér vérsejtektől, magyarázza a váradi szakember. Így érik el a vérlemezkék nagyobb koncentrációját és a kapott PRP-t óvatosan befecskendezik a beteg szövetbe.
Az eljárást teljes egészében a Pelican Kórházban végzik el, mindössze 15 percet vesz igénybe, és a beteg a nap hátralevő részében visszatérhet tevékenységeihez, azzal a javaslattal, hogy a kezelt területet ne erőltesse 24 órán keresztül.

Azok, akik úgy gondolják, hogy szükségük van egy ilyen forradalmi és hatékony terápiára, a 0259/444–444 telefonszámon történő előzetes bejelentkezés alapján jelentkezhetnek a kórházban.

(Hirdetés H207926)