A vasúti sínekre zuhant egy fém tartószerkezet Ploieşti-en; áll a vasúti forgalom Bukarest és Brassó között

Fotó: ISU Prahova
Fotó: ISU Prahova
A vasúti sínekre zuhant szerda reggel egy fém tartószerkezet a ploieşti-i Nyugati pályaudvar közelében. Emberi áldozatokat nem követelt az incidens, de fennakadásokat okoz a vonatok közlekedésében, Bukarest és Brassó között áll a vasúti forgalom.


A Prahova Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője szerint a négytonnás, 15 méter hosszú fémszerkezeten haladtak át a városi távhőszolgáltató vezetékei.
Az incidens miatt reggel óta hat szerelvény vesztegel Ploieşti környékén, az utasokat vonatpótló buszokkal szállítják a legközelebbi állomásra, hogy folytathassák útjukat. A Román Vasúttársaság közleménye szerint a lezuhant tartószerkezet a felsővezetékeket is leszakította. Jelenleg dolgoznak a törmelékek eltakarításán és a sínek helyreállításán.

A Prahova megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Raluca Brezeanu szerint a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmények gyanújával indult úgynevezett in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárás.

www.agerpres.ro