A város állapotáról

A választások közeledtével egyre több ígéret hangzik el a városi vezetők részéről bízván az újraválasztásukban. Több zöld területet, infrastruktúrabővítést, parkolók létesítését, jobb utakat ígérnek.

Hiányosságok 

Az elmúlt pár esztendőben a városban nagyon sok helyen útburkolat-javítást végeztek az útkarbantartók. Ennek ellenére az utak sajnos siralmas állapotban vannak. A munkálatokkal járó közlekedési kellemetleneség felhívja a lakosság figyelmét az útjavításra, de miután átadják az új útburkolatot, pár hónap múlva újra rossz állapotba kerül, példa erre a Tudor Vladimirescu utca nemrég felújított szakasza vagy a temetőhöz vezető út. A körgyűrű megvan, hurrá, de állapota siralmas. Az Ősi strand évek óta vár a felújításra, mindhiába. Új villamosokat vásárolnak, újítják a síneket, de ennek ellenére a villamosok lassúak, kényelmetlenek, nyáron melegek, télen meg hidegek. Az ősi pontonhíd helyett jó volna egy betonhidat építeni, hiszen a jelenlegi híd állapota veszélyes, és nem utolsósorban túlterhelt.

Odafigyelés

Ezekkel a példákkal arra szeretnék rámutatni, hogy a választások előtti ígéretek szépek és hasznosak, de miután elnyerik a posztot, az ígéreteknek csak nagyon kis része valósul meg, sajnos. Minden a pénzről szól. Jó indok, hogy „nincs rá pénz”. Az uniós támogatás erre van, csak okosan és hatékonyan kell felhasználni a város és a polgárok érdekében. Szeretném egyszer látni, hogy a választások előtti nagy ígérgetések és ambíciók, tenni akarás megmarad a választások után is, a munkára szánt elkövetkező négy évben is.

Nagy Csaba-Attila, Nagyvárad