A vállalkozni vágyókat segítik Nagyszalontán

A vállalkozói képzéssel párhuzamosan a héten a Start Up Nation pályázati lehetőséggel is meg lehetett ismerkedni
A vállalkozói képzéssel párhuzamosan a héten a Start Up Nation pályázati lehetőséggel is meg lehetett ismerkedni
A nagyszalontai RMDSZ szervezésében jelenleg két olyan hatékony, vállalkozni vágyókat segítő kezdeményezés is zajlik a hajdúvárosban, amelyek jó alapként szolgálhatnak mindazoknak, akik a jövőben vállalkozni szeretnének. A részleteket ismertetjük.


Az egyik ilyen program az a vállalkozói képzés, amely a múlt héten indult és bárki ingyenesen részt vehet rajta. A magyar nyelvű tanfolyam célja a vállalkozói kompetenciák fejlesztése, egy olyan átfogó ismeretanyag átadása a résztvevőknek, amelyet mindenki haszonnal alkalmazhat majd vállalkozóként. A képzési modulok során az előadók hasznos információkat osztanak meg a hallgatókkal, többek között a piackutatás, a cégbejegyzéssel kapcsolatos és pénzügyi ismeretek témakörében, a marketing és az üzleti terv alapjairól, a pályázati lehetőségekről. A 40 órás intenzív képzés végén egy felmérő teszt keretében adnak majd számot tudásukról a hallgatók, a sikeresen vizsgázók pedig oklevelet is kapnak.

Országos program

A vállalkozói képzéssel párhuzamosan, a héten a Start Up Nation pályázati lehetőséggel is megismerkedhettek mindazok, akiknek már konkrét elképzelése van arról, hogy milyen vállalkozást indítanának. Ez az országos program egy olyan lehetőség, melynek révén, a sikeresen pályázók 44.000 euró vissza nem térítendő támogatást kapnak a vállalkozási ötletük megvalósítására és fenntartására. A pályázati lehetőségről Alin Romul Laza pályázatíró tartott előadást, illetve természetesen a résztvevők is bátran feltehették kérdéseiket a szakértőnek.

A nagyszalontai RMDSZ a fentiek mellett egy olyan segítséget is kínál az érdeklődőknek, melynek értelmében a pályázatíró, most kivételesen, a nagyszalontaiaknak egy pályázatot kedvezményes áron, 500 euróért készít el, s ebből a tiszteletdíjból 50 eurót a szalontai RMDSZ áll az első 5 jelentkező esetében. A kivételes kezdeményezés nagyon jó alternatíva lehet mindazoknak, akiknek van egy jó ötletük és vállalkozni szeretnének. A részletekről természetesen bővebb felvilágosítás kérhető a Magyar Ház titkárságán.

Szatmári Erzsébet